Путін і Меркель обговорили ситуацію на Донбасі

7 грудня 2020, 14:50
Лідери Німеччини та Франції стурбовані через відсутність прогресу в реалізації політичних аспектів Мінських домовленостей 2015 року.
Меркель, Путін
Путін і Меркель обговорили Україну / Reuters

У понеділок, 7 грудня, президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили дотримання перемир'я на Донбасі.

Як повідомляє пресслужба Кремля, лідери Німеччини та Росії провели телефонну розмову. Крім ситуації на Донбасі вони поговорили про вакцину проти коронавірусу та перемир'я у Нагірному Карабасі.

"Путін і Меркель із задоволенням констатували, що загалом дотримується перемир'я на Донбасі", - зазначено в повідомленні.

Водночас лідери двох країн стурбовані через відсутність прогресу в реалізації політичних аспектів Мінських домовленостей 2015 року, а також рішень "нормандської четвірки", ухвалених торік на саміті в Парижі.

"Підтверджено намір продовжити спільну роботу в нормандському форматі, в тому числі по лінії політичних радників лідерів Росії, ФРН, Франції та України", - сказано в повідомленні.

Ситуація на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • 6 грудня президент України Володимир Зеленський заявив, що режим припинення вогню триває на Донбасі вже 133-й день, і за цей час кількість обстрілів зменшилася вп'ятеро, а кількість бойових втрат серед військових - у 10 разів. За його словами, в цей же період торік у середньому кожні 72 години гинув один український військовий.
  • Перший президент України, очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів, що зустріч у нормандському форматі для врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися до кінця року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти