Поклонська через санкції звернулася до Зеленського

20 березня 2021, 09:16оновлено 20 березня 2021, 09:47
За словами Поклонської, під санкції мали потрапити "справжні зрадники й руйнівники України": Тягнибок, Турчинов, Яценюк, Парубій, Білецький, а не вона.
Поклонська
Поклонська через санкції звернулася до Зеленського / УНІАН

Колишня "прокурорка" захопленого Росією Криму, депутат Держдуми Наталія Поклонська відреагувала на українські санкції, які запроваджують у тому числі й проти неї, і звернулася до президента України.

"Ось вже не думала, що моя прокурорська зарплата може врятувати Україну і запевнити західних партнерів у дієвості та рішучості президента Зеленського. Однак раджу нікому не розкривати деталей грізного рішення РНБО України про накладення персональних економічних санкцій. Інакше засміють. Моя незаконно заарештована зарплатна картка "Райффайзен Банк Аваль", на якій орієнтовно 20 000 гривень - це "істотний удар" по моєму фінансовому стану і внесок в економіку України", - висловилася Поклонська у своєму Telegram-каналі.

Водночас вона підкреслила, що всі ці санкції керівництва спрямовані проти українців та звернулася до Зеленського.

"Будь-яке зобов'язання (раптом такі є?) перед вами не може бути виконано людьми, зазначеними в списку санкцій. Крім того, в цьому списку не ті прізвища. Там повинні бути справжні зрадники й руйнівники України: Тягнибок, Турчинов, Яценюк, Парубій, Білецький, Махніцький і багато інших. Шановний Володимир Зеленський, подумайте про це, адже толку було б більше, та й перед країною чесніше. Саме там активів і майна стільки, що... рахувати не перерахувати...", - сказала Поклонська.

Нові санкції України - про що йшлося раніше:

  • 19 березня Рада національної безпеки й оборони ухвалила рішення про новий пакет санкцій проти колишніх високопосадовців та правоохоронців-зрадників.
  • Список осіб, проти яких запроваджуються максимальні персональні санкції: Сергій Абісов, Микола Азаров, Сергій Аксьонов, Олександр Бабков, Валерій Грицай, Костянтин Затулін, Петро Зима, Андрій Іванцов, Вадим Колесніченко, Володимир Константинов, Сергій Курченко, Сергій Кусюк, Павло Лебедєв, Леонід Пасічник, Олександр Піддубов, Наталія Поклонська, Віктор Пшонка, Дмитро Саламатін, Ігор Соркін, Дмитро Табачник, Микола Ткаченко, Микола Федорян, Микола Фіськов, Олександр Щербицький, Ольга Чечерімова, Віктор Янукович.
  • 19 березня Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення про запровадження санкцій щодо 19 компаній, які проходять у справі компанії Голден Деррік (пізніше перейменованої на Іст Юроуп Петролеум). Іст Юроуп Петролеум пов'язують з колишнім міністром енергетики Едуардом Ставицьким, який займав цю посаду за часів Віктора Януковича.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти