Данія дозволила Газпрому добудувати Північний потік-2: подробиці

4 серпня 2020, 13:35
Щоб завершити будівництво проекту Північний потік-2, потрібно прокласти 160 км труб в територіальних водах Данії.
Северный поток-2
Газпром отримав шанс добудувати Північний потік-2 / Reuters

Під час будівництва російського газового проекту Північний потік-2 можна використовувати суди з якорями, тому що Данська апеляційна енергетичний рада не отримала скарг з цього питання. Газпром отримує право на продовження прокладання газопроводу на незакінчених ділянках у Данії.

Таку інформацію повідомляє ТАСС.

У повідомленні данського енергоагентства відзначається, що ніяких апеляцій на рішення про дозвіл використання судів з якорями для будівництва Північного потоку-2 не було.

відео дня

"Датська апеляційна рада з питань енергетики не отримувала ніяких апеляцій на рішення ДЕА (Датське енергетичне агентство) від 6 липня 2020 року, який дозволяє Nord Stream 2 AG використовувати суда з якорями", - підкреслили в апеляційній раді.

Отже, Газпром отримав право на прокладання труб газопроводу до південно-східної частини острова Борнхольм. Щоб закінчити будівництво Північного потоку-2, росіянам потрібно прокласти 160 кілометрів труб у Данії.читайте такожУ Путіна розповіли, чому США не завадять будівництву Північного потоку-2

Однак не факт, що будівництво вдасться завершити через американські санкції. Нещодавно представники Вашингтона провели перемовини з підрядниками Північного потоку-2, в процесі яких суворо попередили компанію про санкції у зв'язку з обслуговуванням будівництва російського газопроводу.

Втім, політичний експерт Ефган Ніфті вважає, що санкції США не завадять закінченню будівництва Північного потоку-2. Однак після його реалізації у проекта почнуться проблеми через високу конкуренцію на європейському енергоринку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти