"Звернись до Зеленського": президент ОАЕ саркастично відмовив Нетаньяху у допомозі

9 січня 2024, 09:42оновлено 9 січня, 10:35
Об'єднані Арабські Емірати відмовилися надати Ізраїлю фінансову допомогу, яку просив Беньямін Нетаньяху.
'Звернись до Зеленського': президент ОАЕ саркастично відмовив Нетаньяху у допомозі
Президент ОАЕ запропонував Ізраїлю звернутися по допомогу до Зеленського / Колаж: Главред, фото: УНІАН, uk.wikipedia.org

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу звернувся до президента Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммада бін Заїда Аль Нахайян із запитом фінансової допомоги палестинським працівникам, які стали безробітними. Проте президент відмовив у наданні допомоги та запропонував звернутись до українського президента Володимира Зеленського. Про це повідомило видання Axios з посиланням на джерела.

У результаті атаки ХАМАС на Ізраїль, уряд країни прийняв рішення закрити Західний берег річки Йордан. Через такі заходи втратили роботу понад 100 тисяч палестинських працівників, які перебували у цьому регіоні, але працювали в Ізраїлі.

Тому Беньямін Нетаньягу попросив надати фінансову допомогу палестинським робітникам президента ОАЕ. Замість цього, ізраїльський лідер отримав саркастичну відповідь, у якій Мухаммад бін Заїд Аль Нахайян пропонує звернутися по допомогу до президента України, Володимира Зеленського.

відео дня

"Мухаммад бін Заїд Аль Нахайян сказав, що Зеленський отримує багато грошей від багатьох країн, тому, можливо, він зможе йому допомогти", - зазначили у виданні.

Ізраїльський економічний кабінет відхилив пропозицію міністерства оборони дозволити деяким палестинським робітникам в'їзд до Ізраїлю. Ця ситуація викликала велике занепокоєння в Ізраїлі та США. Там побоюються, що масове безробіття серед палестинців може призвести до подальшої ескалації напруги та насильства.

Відносини України та Ізраїлю

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу зустрілися в Нью-Йорку. Під час зустрічі Нетаньягу попросив карту світу, але представлена карта виявилася застарілою - на ній не було України, але був Радянський Союз. Помилку виявили перед зустріччю і карту встигли прибрати.

Крім цього Володимир Зеленський розповів прем'єр-міністру Ізраїлю Нетаньяху про зв'язок Росії з терористичним угрупуванням ХАМАС. В ході телефонної розмови Зеленський заявив, що Кремль надає підтримку терористам у проведенні операцій, включаючи допомогу ХАМАСу.

Також напад ХАМАС на Ізраїль погіршив відносини між прем'єр-міністром Ізраїлю та президентом РФ. Раніше вони підтримували тісний зв'язок навіть під час нападу Росії на Україну та співпраці з Іраном. Але Путін не висловив співчуття через загибель понад 1300 ізраїльтян, що стало причиною розколу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти