Новий президент Молдови пояснила, про що хоче поговорити при зустрічі з Зеленським

5 січня 2021, 22:41оновлено 6 січня 2021, 00:02
Молдавський лідер має намір відновлювати взаємини з Україною.
Майя Санду
Майя Санду розповіла про цілі візиту до Києва / Фото: Reuters

Новообраний президент Молдови Майя Санду у найближчому майбутньому планує здійснити візит в Україну і зустрітися на офіційному рівні з українським лідером Володимиром Зеленським.

Санду в інтерв'ю Deutsche Welle пояснила, що в рамках зустрічі першочергово хотіла б обговорити безпеку регіону, євроінтеграцію країн і необхідні для даної перспективи реформи.

Молдавський лідер нагадала, що остання зустріч на рівні президентів країн відбулася ще 4 роки тому. Тому вона хотіла б якомога швидше відновити взаємини з Україною.

читайте також"Наговорив дурниць по Криму": Санду звинуватила Додона через Україну"Нам важливо відновити відносини. У нас є багато конкретних питань, на які ми повинні знайти відповіді. Це і питання безпеки в регіоні, і питання нашого шляху до Європейського Союзу, ті реформи, які ми повинні впроваджувати, щоб наблизити наші країни в ЄС. І, звичайно, питання про делімітацію кордонів, і по гідроелектростанції. Тобто конкретні питання", - сказала Санду.

Зазначимо, офіційний візит в Україну новообраного президента Майї Санду відбудеться 12 січня, і він буде першим, який вона здійснить на найвищій державній посаді. У Києві Санду планує зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Новини Молдови

  • Парламент Молдови цього тижня урізав повноваження президента, вивівши з-під управління глави республіки Службу інформації та безпеки. Санду назвала ці дії спробою узурпації влади з боку чинного президента Ігоря Додона і підтримуючої його партії соціалістів. Санду закликала людей вийти на вулиці на протести.

  • 30 листопада прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що позиція обраного президента Молдови Майї Санду з приводу Придністров'я загрожує дестабілізації в Бессарабському регіоні.

  • 30 листопада президент Молдови Майя Санду під час першої після виборів прес-конференції заявила, що російських військових потрібно вивести з Придністров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти