Китай пояснив реальну загрозу холодної війни з США

24 травня 2020, 23:33оновлено 25 травня 2020, 02:07
У Пекіні запевняють, що конфлікт провокують деякі політичні сили у Вашингтоні.
Китай,прапор
Китай побоюється наростаючої конфронтації з США / Reuters

У Китаї зробили заяву, що деякі політсили Сполучених Штатів Америки спотворюють реальність і провокують "нову холодну війну" між країнами.

"Деякі політики ігнорують основні факти і висувають численні брехливі коментарі та теорії змови щодо Китаю... Деякі політичні сили в США захоплюють відносини між Китаєм і США і ставлять наші дві країни на межу "нової холодної війни". Це небезпечна спроба повернути назад колесо історії", — заявив 24 травня офіційний представник Міністерства закордонних справ Китаю у Twitter.

У Пекіні не уточнюють, які саме політичні сили провокують холодну війну. Однак у МЗС підкреслили, що Китай і США "виграють від співпраці і програють від конфронтації".

"У Китаю і США різні соціальні системи, але це результат різних виборів, зроблених нашими людьми, яких ми повинні поважати. Також вірно, що у нас багато розбіжностей, але це не виключає співпраці", — продовжили в МЗС Китаю.

За словами дипломатів, КНР і США повинні прагнути до взаємовигідної співпраці та мирного врегулювання.

Нагадаємо, у зв'язку з приховуванням Пекіном інформації про походження COVID-19, що, на думку американців, призвело до світової пандемії коронавірусної інфекції, США не виключають повного розриву всіх відносин з Китаєм.

Раніше сенатори-республіканці на чолі з Ліндсі Гремом представили в сенаті проект закону, в разі прийняття якого буде введено ряд санкцій відносно Китаю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти