Навальний на суді назвав суддю оберштурмбанфюрером

12 лютого 2021, 20:31
Олексій Навальний всіляко демонстрував свою зневагу до судового процесу про наклеп на ветерана Другої світової та його учасників зокрема.
Олексій Навальний
Олексій Навальний / Reuters

Продовження судового процесу в Бабушкінському райсуді Москви по звинуваченню російського політика опозиціонера Олексія Навального у наклепі на ветерана Другої світової війни Гната Артеменка відкладено до 16 лютого нинішнього року. Про це повідомляє портал РБК.

Сам Навальний всіляко демонстрував свою зневагу до судового процесу та його учасників зокрема. Звинувачення в наклепі він категорично заперечує.

"Мені пред'явлено звинувачення в наклепі. Диспозиція цієї статті передбачає, що повинні бути неправдиві відомості, які я про них поширював. Не оцінка. Гаразд би запрошений захистом експерт Баранов заявив, що в моїх постах немає ніяких тверджень про факти. Але навіть Глотова, фактично співробітник СКР, ясно сказала, що це були оцінювальні судження. Що ми тут робимо?",- сказав Навальний.

Далі опозиціонер в іронічному Тоні порівняв судове засідання з допитом у фашистській комендатурі (який, згідно з біографією, колись переніс Артеменко) і попросив дозволу звертатися до судді "не ваша честь, а оберштурмбанфюрер [звання в лавах військових формувань нацистської партії ‒ Главред]".

читайте такожОтруйна команда ФСБ: отруйники Навального причетні до ще одного замаху - Bellingcat

Нова справа проти Навального:

  • Справу про наклеп завели влітку 2020 року. Приводом стало висловлювання Навального про ролик на підтримку поправок до Конституції. У ньому знявся ветеран Великої Вітчизняної війни Гнат Артеменко.
  • Навальний назвав учасників ролика "холуями" і "ганьбою країни" і цим зганьбив честь і гідність ветерана, йдеться в позові.
  • У цій справі Навальному загрожує штраф до мільйона рублів або обов'язкові роботи на термін до 240 годин.
  • До того Симоновський районний суд Москви 2 лютого, прийняв рішення відправити в колонію російського опозиційного політика Олексія Навального.
  • Умовне покарання, яке він отримав по одній з кримінальних справ у 2014 році, було замінено трьома з половиною року колонії загального режиму.
  • Політик проведе в ув'язненні трохи менше, оскільки кілька місяців провів під домашнім арештом.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти