Москва вже не врятує: експерт пояснив, що змете режим Лукашенка

8 грудня 2020, 02:30
Олександр Лукашенко триматиметься "до останнього", вважає Дмитро Болкунець.
Лукашенко
Олександр Лукашенко / Reuters

Підтримка Олександра Лукашенка з боку Кремля спровокувала зниження довіри до російської влади в Білорусі.

Про це пише на сайті Forbes білоруський політолог Дмитро Болкунець.

Експерт не виключать, що вже протягом найближчих місяців Білорусь може зіткнутися з валютно-фінансовою кризою і загрозою дефолту.

"Поки Лукашенко залишатиметься на чолі держави, інвестори навряд чи будуть готові вкладати в білоруську економіку, а ринки західного капіталу будуть закриті. Економічна криза може спровокувати нову хвилю політичної кризи і соціальної нестабільності, а значить, і нову хвилю масштабних протестів", - пише політолог.

читайте такожНаступник Лукашенка: у Білорусі назвали кандидата на "трон"Експерт додав, що будь-які міжнародні договори, підписані керівником, який не має легітимності, можуть бути поставлені під сумнів частиною білоруського суспільства і спровокувати антиросійські хвилювання. Також це може стати приводом для нових санкцій з боку Заходу на адресу Росії.

"Росія як ніхто інший зацікавлена в якнайшвидшому вирішенні політичної кризи в Білорусі, особливо напередодні парламентських виборів 2021 року. Немає сумнівів, що триматися він буде до останнього. Спроби Лукашенка знову "всіх розвести" і "перехитрити" можуть закінчитися для нього плачевно", - резюмував Болкунець.

читайте такожТихановська обізвала Лукашенка "дармоїдцем" і розкрила концепцію нових виборів

Протести в Білорусі:

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • 20 жовтня Лукашенко на зустрічі в СІЗО пообіцяв, що це його останній президентський термін.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти