Меркель розповіла, чому вона прагнутиме до співпраці з Росією

28 червня 2020, 04:16
Німеччина шукатиме шляхи для діалогу з Росією через Сирію та Лівію.
Меркель, Путін
Меркель має намір проводити перемовини з Росією / Reuters

Незважаючи на позицію Кремля, Берлін повинен проводити конструктивні переговори з Росією, тому що Москва має серйозний вплив на Сирію та Лівію, які перебувають у фарватері інтересів Європи.

Про це заявила Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє видання Deutsche Welle.

Меркель нагадала про вбивство чеченця Зелімхана Хангошвіли, в якому німецькі правоохоронні органи звинувачують російські спецслужби і акцентувала увагу на тому, що для Росії кампанії по дестабілізації ситуації і гібридна війна є типовою поведінкою.

відео дня

Однак, за її словами, Росія має вплив на стратегічно важливі для Європи Сирію та Лівію, тому Берлін прагнутиме до пошуку компромісу з Москвою.

"У таких країнах як Сирія і Лівія, які лежать в безпосередній близькості від Європи, стратегічний вплив Росії великий. Тому я буду й далі прагнути до співпраці", - підкреслила Ангела Меркель.

Тим часом Німеччина може піти на загострення відносин з США – у Берліні обговорюють можливість введення відповідних санкцій проти Вашингтона у зв'язку з американськими обмежувальними заходами щодо Північного потоку-2, які можуть вдарити по німецьким державним відомствам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти