Лукашенко оцінив перспективу появи військової бази РФ у Білорусі

24 квітня 2021, 16:50
Олександр Лукашенко нагадав про співпрацю з РФ в рамках ОДКБ.
Лукашенко заговорив про створення бази РФ в Білорусі
Олександр Лукашенко / Reuters

Олександр Лукашенко розповів про свої недавні переговори з Володимиром Путіним у контексті оборонного співробітництва РФ і Білорусі.

За його словами, на переговорах не було мови про військові бази РФ в Білорусі, пише Белта.

"Ні про які бази ми не говорили. Навіщо в Білорусі створювати базу, якщо вона в Смоленську - в трьох хвилинах польоту до того ж Бобруйська. Навіщо витрачати величезні гроші?"- зазначив Лукашенко.

Він також зазначив, що в рамках ОДКБ зона відповідальності Білорусі – західний напрямок: "Якщо тільки проти нас агресія, у нас достатньо сил для того, щоб стримати її на перших порах, поки розгорнеться в тилу Росія. Там є дві-три армії, які на цьому напрямку повинні підтримати білоруську армію. Ось наша стратегія. При чому тут ці бази?".

"І навіть якщо бази... журналісти молодці (це я вчора або сьогодні почув): слухайте, а що ми паримося з приводу того, що в Білорусі будуть чиїсь бази - російські, китайські, японські або ще, може бути, чиїсь? А в Німеччині чиї бази? Американський. А в Польщі, Румунії чиї бази - американські. Так що ви нам локшину на вуха вішаєте, що ми незалежність втратимо, ще щось. Ви ж їх вже створили, вони у вас там. Вони просто бояться, щоб ми, не дай бог, з росіянами не домовилися і не об'єднали наші військові зусилля. Але ми навіть про це не говорили", - додав Лукашенко.

читайте такожЛукашенко вирішив, хто буде керувати Білоруссю, якщо його застрелять

  • Як повідомляв Главред, політичний аналітик Олександр Кочетков вважає, що військова загроза для України з боку Білорусі переоцінений. У країни є набагато більш вразливі напрямки, ніж білоруський кордон.
  • У свою чергу, військовий експерт Олег Жданов вважає, що заплановані на осінь нові військові навчання Росії та Білорусі Захід-2021 і характер маневрів вказують на готовність росіян до військовому вторгненню в Україну.
  • На його думку, білорусько-український кордон переходить під контроль РФ, тому слід працювати над зміцненням північного напрямку.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти