Ілон Маск обігнав Білла Гейтса в рейтингу найбагатших людей у світі

24 листопада 2020, 07:26
Статок Ілона Маска збільшився в основному внаслідок зростання капіталізації Tesla.
Ілон Маск
Ілон Маск посів друге місце у рейтингу багатіїв / Reuters

Відомий винахідник, засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск опинився на другій сходинці в списку найбагатших людей у світі.

Маск обійшов засновника Microsoft Білла Гейтса і піднявся на другий рядок у рейтингу найбагатших людей Bloomberg Billionaires Index (BBI). Його статок оцінюється у $128 млрд, з початку року він зріс на $100 млрд.

Статок Ілона Маска збільшився в основному внаслідок зростання капіталізації Tesla. У січні вона становила $100 млрд, а зараз — орієнтовно $500 млрд. Акції Tesla з 21 грудня будуть включені в індекс S&P 500, куди допускаються тільки найбільші публічні американські корпорації, які показують прибуток протягом не менш як чотирьох кварталів.

відео дня

Також успіхи показує і Space X. У листопаді пілотований корабель Crew Dragon успішно пристикувався до Міжнародної космічної станції. Це був перший регулярний політ Crew Dragon з космонавтами і перший пілотований політ для США після того, як у 2011 році була завершена програма Space Shuttle.

Перше місце займає засновник Amazon Джефф Безос, його статок становить майже 182 мільярдів доларів.

Білл Гейтс опинився на третій сходинці, його капітали налічують 127,7 мільярда доларів.

У п'ятірку найбагатших людей у світі потрапили президент Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно і засновник Facebook Марк Цукерберг, що розташувався на п'ятій сходинці.

Що про Ілона Маска йшлося раніше:

  • Американський винахідник Ілон Маск заявив, що переносить коронавірус, хоча половина тестів показує негативні результати на COVID-19.
  • Відомий комерсант-інноватор Ілон Маск дав коментар з приводу подій в українському місті Луцьк, де озброєний терорист Максим "Плохой" Кривош майже цілий день протримав у заручниках пасажирів приміського автобуса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти