Є два прізвища: в РФ назвали ймовірних наступників Путіна

28 грудня 2020, 04:56
Кандидатів слід шукати серед максимально амбітних людей, вважає Станіслав Бєлковський.
Путина
Володимир Путін / Reuters

У Росії є два ймовірних претенденти на посаду президента, заявив російський політолог Станіслав Бєлковський.

Як підкреслив він в ефірі Ехо Москви, кандидатів слід шукати серед максимально амбітних людей, які не приховують своєї готовності зайняти президентську посаду.

"Я поки бачу дві найбільш яскраві, дійсно яскраві фігури. Це голова уряду Михайло Мішустін і мер Москви Сергій Собянін", - сказав він.

За словами політолога, "публічно ніхто з них не декларує, що збирається бути президентом, а, навпаки, це заперечує".

"Але якось за виразом їхніх облич, а також за багатьма діями (тим самим непрямими ознаками, на яких побудована мавзолейна аналітика) ми бачимо, чуємо і відчуваємо рівно зворотне. Михайло Володимирович Мішустін, за відгуками людей, які знають його давно, ще ставши главою Федеральної податкової служби, вже проповідував серед своїх соратників, що ось він разом з командою коли-небудь стане прем'єр-міністром Росії, а там вже настають такі почесті, про які не прийнято говорити вголос", – пояснив Бєлковський.

Він вважає, що Мішустін "послідовно йде цим шляхом", але "був дещо експансивний і агресивний у своїй піар-кампанії і тому до кінця року змушений був все ж залягти на дно".

"Він зрозумів, що вичікувати потрібно вміти, і терпіти потрібно вміти, і не потрібно занадто ясно демонструвати свої амбіції, які стали погано приховуваними. На цьому тлі, звичайно, велетнем височіє фігура Сергія Семеновича Собяніна, який теж зумів налагодити в Москві абсолютно правильну з точки зору Кремля систему влади", – зазначив Бєлковський.

читайте такожПутіну готують наступника: експерт назвав терміни зміни влади в РФСобяніну "прекрасно вдалося" стати "модератором інтересів федеральних угруповань і основних навколопутінських кланів в столиці".

"Ми пам'ятаємо, що навесні Сергій Собянін фактично мало не правив країною, тому що Федеральне чиновництво якось розбіглося по укривищах, користуючись термінологією Олександра Ісайовича Солженіцина. Через це потім Сергію Собяніну прилетіла відповідь з Кремля. Йому натякнули, що він взяв на себе занадто багато. Але він проявив себе в тому числі і як потужний публічний політик і, безперечно, як людина, яка може брати на себе відповідальність і тим самим претендувати на вищий державний пост", – додав Бєлковський.

Раніше ЗМІ писали про те, що в Сочі на дачі Путіна зробили копію кабінету, який знаходиться в головній резиденції російського лідера в Підмосков'ї.

читайте такожПутін показав свою таємну кімнату в "бункері" під Москвою

Глава Росії знаходиться на дачі як мінімум з кінця літа, проте влада не повідомляє про це громадянам, оскільки вважає, що в умовах епідемії коронавірусу COVID-19 лідер повинен знаходитися недалеко від Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти