Експерт пояснив, що стоїть за погіршенням здоров'я Навального

20 квітня 2021, 11:38оновлено 20 квітня 2021, 12:17
На думку експерта і колишнього депутата Держдуми Іллі Пономарьова, оцінити ситуацію з голодуванням у в'язниці і погіршенням здоров'я Навального можна цілком чітко.
Навальний
Олексій Навальний / Reuters

Резонанс навколо погіршення здоров'я у в'язниці російського опозиціонера Олексія Навального і сама ця ситуація - адвокатські маневри. Про це в колонці для Главреда заявив експерт з російської політики і колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов.

"Це - стандартний прийом в ситуації, коли є можливість зачепитися за щось, щоб полегшити ув'язненому умови утримання. Я абсолютно впевнений, що з Навальним найближчим часом нічого відбуватися не буде просто тому, що після отруєння він повертався в Росію одужав. Крім того, російська пенітенціарна система не дасть нічому подібному статися. Люди такого рівня популярності, як Навальний, в російських в'язницях не гинуть - їм будуть влаштовувати примусове годування і багато чого іншого, що вкрай неприємно для людини і є різновидом тортур, але точно не дадуть процесу зайти занадто далеко", ‒ сказав він.

читайте такожЧи дасть Путін Навальному померти у в'язниці

Пономарьов переконаний - свіжа інформація про переведення Навального з камери в тюремну лікарню викликана виключно наслідками його голодування.

"Переведення Навального з колонії в стаціонар на тлі заяв США про наслідки в разі смерті Навального ‒ більше наслідки його голодування, а не прояви слабкості з боку РФ. Тому що вимоги Навального тюремники не можуть і не збираються виконувати. Наприклад, вимога про допуск лікарів ззовні, хоч і передбачено законом, але це відбувається в крайніх випадках, коли до цього є показання. Крім того, про це повинні попросити і лікарі колонії, які критично не довіряють сторонніми медикам", ‒ підсумував він.

читайте також"Квиток на той світ" : у Держдумі огризнулися на заяву США щодо Навального

Олексій Навальний у в'язниці:

  • Симоновський районний суд Москви 2 лютого, прийняв рішення відправити в колонію російського опозиційного політика Олексія Навального.
  • Умовне покарання, яке він отримав по одній з кримінальних справ у 2014 році, було замінено трьома з половиною року колонії загального режиму.
  • Політик проведе в ув'язненні трохи менше, оскільки кілька місяців провів під домашнім арештом.
  • Московський міський суд залишив у силі рішення Симоновського суду Москви відправити в колонію загального режиму Навального, замінивши йому умовний термін на реальний у кримінальній справі 2014 року.
  • Зазначимо, що це стало його першим реальним тюремним терміном.
  • Навесні 2021 року Навальний почав голодування у в'язниці, вимагаючи допустити до нього лікарів. Є інформація, що його здоров'я знизилося до критичного рівня.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти