Брюссель оновив перелік країн, з яких можна їздити в ЄС: що з Україною

6 травня 2021, 15:21
Як кажуть євробюрократи, перелік країн, з яких можна буде їздити в ЄС, буде переглядатися кожні два тижні (і оновлюватися при нагоді).
Євросоюз, Україна
Брюссель оновив перелік країн, з яких можна їздити в ЄС / УНІАН

Чиновники Європейського Союзу розширили список країн, громадянам яких дозволено на територію країн-учасниць ЄС під час пандемії COVID-19. Але України в ньому не виявилося. Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради Європи.

З 6 травня нинішнього року перелік поповнив Ізраїль. У перелік також входять Австралія, Нова Зеландія, Руанда, Сінгапур, Південна Корея і Таїланд. Також у списку є Китай, але кордони для його громадян відкриють лише після того, як сам Китай відкриється для європейців.

Як кажуть євробюрократи, перелік країн, з яких можна буде їздити в ЄС, буде переглядатися кожні два тижні і в разі необхідності може оновлюватися.

Резиденти Андорри, Монако, Сан-Марино і Ватикан вважаються резидентами Європейського Союзу для відвідування Євросоюзу. Також ця рекомендація стосується асоційованих країн з Шенгенської зони - Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

читайте такожЗМІ з'ясували важливі деталі плану Євросоюзу щодо COVID-паспортів

Євросоюз запускає COVID-паспорти для подорожей:

  • Раніше повідомлялося, що Франція буде першою в Євросоюзі країною, яка введе додаток для подорожей в умовах пандемії COVID-19.
  • Програма TousAntiCovid включатиме інформацію про вакцинацію, а також ПЛР та антиген-тести на коронавірус. Таку систему Європейська комісія хоче поширити по всьому блоку до середини червня.
  • Додаток TousAntiCovid для відстеження контактів завантажили близько 15 мільйонів чоловік. Його оновили для включення туди інформації про негативні ПЛР-тестах на коронавірус і тестах на антиген.
  • Однією з переваг програми є те, що вона допоможе запобігти використанню підроблених тестів.
  • В рамках кампанії з вакцинації проти коронавірусу ряд держав вирішили створити так звані "паспорти вакцинації" - документи, в яких міститься інформація про те, що людина зробила щеплення проти коронавірусної інфекції.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти