Білоруська армія не братиме участі у війні проти України - Лукашенко

5 березня 2022, 07:03
Він також заявив, що "гібридна війна, яка розгорнута проти Білорусі" Заходом, особливо санкційна, затягнеться надовго.
Білоруська армія не братиме участі у війні проти України - Лукашенко
Лукашенко продовжує стверджувати про нібито втягування Білорусі у війну проти України / УНІАН

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруська армія не брала участі в російській війні в Україні, яку він, за президентом РФ Володимиром Путіним, називає "спецоперацією", і не планує.

Про це повідомив Telegram-канал прес-служби Лукашенка "Пул першого".

"Ми прикриваємо своїми силами державний кордон від Бресту до Мозиря. Білоруська армія у спецоперації жодної участі не брала і брати не має наміру", – заявив політик.

відео дня

Він також заявив, що "гібридна війна, яка розгорнута проти Білорусі" Заходом, особливо санкційна, затягнеться надовго. І додав, що таким чином Євросоюз нібито примушує Білорусь долучитися до війни в Україні.

"Вони вчепилися в нас залізобетонно. Про що ми сьогодні дві години з президентом Путіним говорили. Вони вчепилися і не відпустять доти, доки, як їм здається, з нами не розберуться. Ви ж зрозумієте, вони нас штовхають у війну в Україні". Якби тільки ми втрутилися зараз у цей конфлікт, де на нас не чекають, – це був би для них подарунок", – сказав Лукашенко.

читайте такожСупутники зафіксували аеродроми Білорусі, з яких здійснюються авіаудари по мирному населенню УкраїниЯк повідомляв Главред, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наразі не спостерігається прямої участі в Білорусі в російсько-українській війні. Але українські військові готові до такого розвитку подій.

Участь Білорусі у війні проти України - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти