Білоруські військові відмовляються наступати в Україні разом з РФ - ЗМІ

3 березня 2022, 12:47оновлено 3 березня 2022, 13:47
2631
Колона з кількох сотень одиниць техніки вишикувалася у селі на Чернігівщині, але відмовляється рухатися в бік України.
Войска Беларуси бунтуют против приказов наступать на Украину
Війська Білорусі бунтують проти наказів наступати на Україну / Reuters

​Білоруська військова колона, яка вже вишикувалася у селі Михайло-Коцюбинське на Чернігівщині, відмовляється рухатися в бік України. Про це повідомляє ZN.UA, з посиланням на власні джерела.

Наразі йдеться про кілька сотень одиниць техніки, серед якої "Смерчі", танки, "Піони", БМП, БТР бензовози та автомобілі з піхотою.

За словами співрозмовників видання, командири військ "бігають по колоні та змушують виконувати наказ".

відео дня

У той же час, за словами білоруського опозиціонера Франака Вячорки, готові допомагати росіянам саме найманці, але регулярне військо Білорусі чинить опір.

"Зараз є великий розкол та навіть наростає можливість публічного виходу офіцерів проти війни. Ми закликали всіх солдатів, офіцерів, яких змусять перейти кордон з Україною та боротися разом з окупантом. Вже декілька частин нам відповіли, що вони збираються більшістю так і чинити", – розповів Вячорка у коментарі 24 каналу.

читайте також"Немає такого бункера, щоб пережити відповідь Бога": Зеленський звернувся до ПутінаЗа його словами, про настрої офіцерів знає і командування у Мінську, і сам Лукашенко. Питання в іншому – наскільки самопроголошений президент контролює білоруське військо чи це вже все під контролем Путіна.

Як повідомляв Главред, Пентагон не має інформації про те, що Білорусь планує надсилати в Україну підрозділи своїх збройних сил для допомоги російським окупантам.

Війна Росії проти України - інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти