Білорусь "прикрила" кордон: Лукашенко виправдався

5 листопада 2020, 13:41
144
Президент Білорусі відхрестився від політичних мотивів прикриття кордону.
Лукашенко стверджує, що прикриття кордону Білорусі не пов'язане з політикою – Лукашенко новини
Олександр Лукашенко стверджує, що прикриття кордону Білорусі не пов'язане з політикою / Reuters

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що закриття кордону його країни для деяких іноземців не має стосунку до політики.

Білорусь не змогла залишити кордони для в'їзду на свою територію відкритими через коронавірус COVID-19, розповів Лукашенко на нараді, присвяченій заходам для протидії поширенню вірусних інфекцій, пише БЕЛТА з посиланням на кореспондента.

Очільник Білорусі підкреслив, що рішення про "прикриття" кордону є тимчасовим.

"Ще не встигли з'явитися ефективні й надійні ліки від коронавірусу, а він вже мутував та став пристосовуватися до застосовуваних методів боротьби з ним... тим паче, що пік (коронавірусу – Ред.) у нас у Білорусі не подолано. Ніякої політики тут (у частковому закритті кордону – Ред.) немає...", – заявив Лукашенко.

Раніше в Держприкордонкомітеті Білорусі повідомили, що з 1 листопада через COVID-19 в країну не зможуть потрапити всі іноземці та люди без громадянства, які цього забажають.

  • Довідка. У березні у світі через COVID-19 було оголошено пандемію. Влада Білорусі скептично висловлювалися про вірус та навіть не забороняли масові заходи.
  • Після того, як у Білорусі пройшли президентські вибори та почалися масові акції протесту, влада все частіше почала говорити про загрозу коронавірусу.
  • Вибори в Білорусі 2020 пройшли 9 серпня. Опозицію та її прихильників обурило те, що Олександр Лукашенко нібито перемагав з величезним відривом, почалися масштабні акції протесту, їх жорстоко придушували силовики.
  • Вибори не визнали низка країн Заходу, зокрема й Україна. Лукашенко звинуватив західні країни у причетності до організації протестів, а потім сказав, що Білорусь закриє кордон з Польщею та Литвою, а з Україною – посилить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти