Байден вирішив віддати ЦРУ в руки колишньому послу в Росії

11 січня 2021, 13:47оновлено 11 січня 2021, 15:11
Обраний президент США визначився з кандидатом на посаду глави ЦРУ.
Джо Байден
Джо Байден вирішив віддати ЦРУ в руки колишньому послу в Росії / Фото Reuters

Обраний президент США від Демократичної партії Конгресу Джозеф Байден вирішив призначити головою Центрального розвідувального управління (ЦРУ) експосла в Росії Вільяма Бернса.

"Американський народ міцно спатиме з ним як з нашим наступним директором ЦРУ", - заявив Байден, повідомляє CNN.

У разі підтвердження Бернс стане першим лідером в історії ЦРУ, чий життєвий досвід виходить від Державного департаменту.

Раніше кадрового дипломата Бернса пророкували на посаду держсекретаря, який у підсумку запропонували Ентоні Блінкену.

Бернс був послом США в Росії у 2005-2008 роках. У 2009 році він також виконував обов'язки глави Держдепу після відставки Кондолізи Райс і до вступу на посаду Хілларі Клінтон.

Зазначимо, раніше на цій посаді Байден хотів бачити Девіда Коена, який раніше займався розробкою санкцій проти Росії і розслідуванням "втручання" у вибори з боку Москви.

Ще одним кандидатом на посаду директора ЦРУ був Майкл Моррел, який за часів Барака Обами був заступником голови відомства і двічі виконував його обов'язки.

Призначення у майбутній адміністрації Байдена - про що йшлося раніше:

  • 14 грудня обраний президент США Джо Байден назвав невідкладні завдання своєї адміністрації. За його словами, це боротьба з пандемією коронавірусу, вакцинація населення і відновлення національної економіки.
  • 30 листопада обраний президент США Джо Байден оголосив про призначення у своїй команді зі зв'язків з громадськістю. Всі ключові пости в ній займуть жінки. Очолить команду Кейт Бедінгфілд, яка керувала відділом громадських зв'язків виборчого штабу Байдена. Прессекретарем Білого дому Байден збирається призначити колишню главу пресслужби Держдепартаменту Джен Псакі.
  • 24 листопада Джо Байден заявив, що його адміністрація кине виклик противникам США і має намір знову зробити Америку світовим лідером. За його словами, США більше не уникатимуть жорсткого відстоювання своїх цінностей.
  • 24 листопада переможець президентських виборів у США Джо Байден оголосив шість кандидатів на ключові посади у своїй адміністрації. Зокрема, новим Державним секретарем США стане Тоні Блінкен. Також посади отримають: Лінда Томас-Грінфілд - постпред в ООН; Джейк Салліван - АНБ; Авріл Хейнс - Національна розвідка; Алехандро Майоркас - Міністерство внутрішньої безпеки; Джон Керрі (ексдержсекретар при президентові Обамі) - спецпосланець з клімату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти