Байден відмовився від помпезної інавгурації

6 грудня 2020, 03:10
Масштабний інавгураційний парад може підвищити ризик поширення коронавірусу в США, переконаний Байден.
Джо Байден
Джо Байден відмовився від помпезної інавгурації / Фото Reuters

Обраний президент США Джо Байден заявив, що хотів би уникнути скупчення мас людей у центрі Вашингтона на церемонії його інавгурації, яка запланована на 20 січня.

"Я думаю, що, ймовірно, не буде гігантського інавгураційного параду на Пенсільванія-авеню", - сказав Байден, його цитує Голос Америки.

За словами демократа, активність матиме віртуальний характер. Байден уточнив, що у віртуальних заходах "братимуть участь більше людей, ніж будь-коли до цього".

Переможець президентських перегонів звернув увагу на те, що масштабний інавгураційний парад може підвищити ризик поширення коронавірусу в США, чого він хотів би уникнути.

Водночас чинний глава Білого дому Дональд Трамп поки не уточнив, чи буде він присутній на церемонії інавгурації. Деякі ЗМІ з посиланням на джерела в оточенні Трампа повідомили, що чинний президент розглядає можливість анонсувати свою участь у виборах 2024 року саме в день вступу Байдена на посаду.

Вибори у США - про що йшлося раніше:

  • 27 листопада чинний американський президент Дональд Трамп заявив, що готовий передати владу переможцю виборчих перегонів, кандидату від Демократичної партії Джо Байдену тільки у тому разі, якщо політик доведе, що 80 мільйонів голосів були отримані ним чесно.
  • 24 листопада чинний президент США Дональд Трамп заявив, що віддав розпорядження управлінню загальних служб США (GSA) "робити, що треба" за первинними протоколами для передавання влади Джо Байдену.
  • За даними американських ЗМІ, кандидат від демократів, колишній віцепрезидент США Джо Байден набрав достатню кількість голосів колегії виборників для перемоги над нинішнім главою Білого дому Дональдом Трампом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти