YouTube на вимогу України закрив канали пропагандистів Соловйова і Симоньян

YouTube закрив канали пропагандистів Соловйова і Симоньян / колаж фото ua.depositphotos.com

Серед заблокованих YouTube-каналів: "Росія", "Соловйов LIVE", "Маргарита Симоньян", "зірка", "перший" і багато інших - всього понад 440.

Найпопулярніший у світі відеохостинг YouTube задовольнив вимогу СБУ та заблокував 442 проросійських канали, на яких сумарно мали понад 15 мільйонів підписників. Про це повідомили в суботу, 25 червня, представники української спецслужби.

"Безглузді фейки про "біолабораторії" і радіокерованих гусей, ненависть до українців і рафінована брехня для своїх громадян. Саме за такою формулою діє російська пропаганда, генеруючи нескінченний потік омани", - розповіли вони.

Серед заблокованих YouTube-каналів: "Росія", "Соловйов LIVE", "Маргарита Симоньян", "Зірка", "Перший" і багато інших.

Також в СБУ розповіли, що вже передані заявки на блокування 1529 проросійських Telegram-каналів і ботів, 426 акаунтів в Instagram, 93 – в Facebook, 1050 – в TikTok.

Читати також"Я звертаюся до Алли Борисівні": пропагандист Соловйов просить Пугачову "відкрити рот"

Нагадаємо, 11 березня 2022 року YouTube розпочав процедуру негайного блокування каналів, які належать державним медіа Росії.

"YouTube починає негайне блокування каналів російських державних медіа по всьому світу", - написав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своєму каналі в Telegram.

До того YouTube ввів блокування для акаунтів, прямо пов'язаних з терористичними угрупованнями "ДНР" і "ЛНР". У всіх випадках / епізодах блокування сказано, що канали заблокували "за порушення правил спільноти".

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти