"Війна прийде в Росію": Пономарьов назвав терміни початку бойових дій у РФ

Добровольці з РДК під час рейду на Брянщині / скріншот

Ілля Пономарьов прогнозує нові акції на території РФ.

Колишній депутат Держдуми, опозиціонер Ілля Пономарьов прокоментував рейд групи Російського добровольчого корпусу на територію Брянської області.

"Їх приклад повинен надихнути інших росіян на боротьбу з чинною владою, тому що одне з наших спільних завдань - показати росіянам, що опір можливий і що є люди, які його ведуть», - підкреслив він у коментарі The Insider.

Командир РДК Денис Капустін повідомив, що ніяких нападів на мирних немає, не було і не буде, зазначив Пономарьов.

"У мене немає підстав йому не вірити. Я вважаю, що раз він так говорить, так і є. Будь-яка інформація, яка буде на цю тему надходити, повинна сприйматися як гебешна провокація з боку Кремля. Звичайно, це буде основна лінія російських ЗМІ. Ми не повинні цьому піддаватися і вставати в загальний хор кремлівських підспівував. Люди в РДК нормальні, розумні і ніколи такого не зроблять», — пояснив він.

Разом з тим колишній депутат Держдуми впевнений, що в РФ потрібно домогтися зміни влади, але при цьому не дати путінському режиму провести суспільну мобілізацію.

"Очевидно, що подібні акції ще будуть. Війна прийде в Росію, і обговорювати тут нічого. Питання лише в тому, коли і в якій формі це буде. Дії в Росії треба починати, коли буде наступ на Крим з боку України, тобто в завершальній стадії операції», — додав Пономарьов.

Рейд РДК на Брянщині

Нагадаємо, раніше стало відомо про перестрілку в Брянській області. Повідомлялося, що в регіоні йдуть "бої" і "захоплення заручників".

У путінському ФСБ кажуть, нібито "50 озброєних людей з жовтими пов'язками". швидко розділилися на дві частини і пішли у напрямку до населених пунктів Любечани і Сушани. І там нібито йдуть жорсткі бої.

Пізніше в Telegram було опубліковано відео "Російського добровольчого корпусу", члени якої взяли відповідальність за всю операцію на себе. Вони заявили, що прийшли в Брянську область, "щоб показати співвітчизникам, що Надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом".

Читайте більше:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти