В Москві поблизу Кремля лунає стрілянина: кадирівці захопили будівлю - ЗМІ

"Кадировці" вломились і захопили офіс Wildberries / Колаж: Главред, скріншот, фото Википедия

"Заворушка" відбувалася у безпосередній близькості від Кремля - до місця інциденту були стягнуті російські силовики та співробітники поліції.

У самому серці столиці Росії чути стрілянину. За даними російських телеграм-каналів, кадирівці вирішили влаштувати "розбір польотів" в бізнес-центрі, де знаходиться головний офіс великого російського маркетплейсу Wildberries.

Поряд із ним розташована будівля факультету журналістики Московського державного університету. Спершу ширилася інформація, що відбувається евакуація сусідньої будівлі журфаку МДУ. Потім навпаки, що евакуації немає. Начебто, закрили людей, нікого не впускають і не випускають.

Що цікаво, "заворушка" відбувалася у безпосередній близькості від Кремля - до місця інциденту були стягнуті російські силовики та співробітники поліції.

Як повідомляють російські ЗМІ, на офіси Wildberries розпочалася атака чеченських спортсменів одразу у кількох місцях Москви.

Момент стрілянини біля офісу Wildberries / фото: телеграм-канал SHOT

У Wildberries повідомили про спробу "незаконного проникнення" одного з власників компанії Владислава Бакальчука та його охорони до офісу компанії.

Його дружина Тетяна Бакальчук, яка, ймовірно, вирішила "віджати" бізнес чоловіка під заступництвом російської влади, заявила, що "група людей під керівництвом Владислава Бакальчука, Сергія Ануфрієва та Володимира Бакіна спробувала захопити Wildberries у Москві".

Хто такий Сергій Ануфрієв та Володимир Бакін

Сергій Ануфрієв - один із співзасновників Wildberries, пішов з компанії навесні через злиття з Russ (офіційно в червні). Займався логістикою, службою доставки та службою безпеки Wildberries. Офіційно не володів акціями WB.

Володимир Бакін — колишній голову ради директорів Wildberries Банку.

Сама ж Тетяна Бакальчук назвала спробою рейдерського захоплення дії Владислава Бакальчука.

"Заява про нібито переговори, на які приїхала озброєна група, звучить абсурдно, оскільки ніхто про жодні переговори не домовлявся. Я привселюдно звертаюся до правоохоронних органів взяти на контроль цю ситуацію", – зазначила Тетяна Бакальчук.

За останніми даними, саме у відповідь на спробу дружини забрати бізнес, Бакальчук звернувся до Кадирова за допомогою, щоб його братія захопила будівлю офісу екскоханої.

Хто такий Рамзан Кадиров

Молодший син Ахмата Кадирова, президента Чечні, який загинув унаслідок теракту 2004 року. У 1996 році став помічником і особистим охоронцем свого батька, який у ті роки був муфтієм Чечні та прихильником її незалежності. За власним свідченням Рамзана Кадирова, першого росіянина він убив у 16 років. Коли ж Кадиров-старший перейшов на бік федеральної влади і був призначений главою тимчасової адміністрації Чечні, Рамзан став начальником президентської служби безпеки. Пізніше брав участь в операціях з ліквідації чеченських повстанців. Призначений президентом Чечні в 2007 році. Кадирова неодноразово звинувачували в порушеннях прав людини під час його правління в Чечні. У 2022 році СБУ оголосила Кадирова в розшук, як особу, яка переховується від органів досудового розслідування, пише Вікіпедія.

На місці інциденту працює слідчий комітет, який підключився до з'ясування обставин стрілянини біля офісу Wildberries. Правоохоронні органи працюють усередині будівлі та оглядають місця події.

За останніми даними, через стрілянину загинула одна людина і двоє поранено. Кілька людей затримано. Серед постраждалих є поліцейські. За даними ЗМІ, кількість постраждалих варіюється від 2 до 9.

Інциденти в Росії - останні новини

Сьогодні, 18 вересня ЗСУ здійснили ураження і нанесли суттєвих втрат окупантам під час атаки БПЛА на склад зі снарядами у Торопці Тверської області. Повідомляється, що під удар потрапили дефіцитні ракети і навіть стався землетрус.

Вчора, 17 вересня в Амурській області розбився вертоліт - серед загиблих в авіакатастрофі був власник золотодобувної компанії ТОВ "Хергу" Мікаел Арутюнян.

Окрім цього, операція ЗСУ на Курщині триває і бійці України замкнули ще 7 тисяч окупантів. Все може закінчитись тим, що в РФ можуть початися протести.

Інші цікаві новини:

Новини заразКонтакти