У ФРН поставили на місце Макрона: РФ мала гарантії безпеки та сама відмовилася від них

Тобіас Лінднер відповів Еммануелю Макрону / President.gov.ua, скріншот

Немає ніяких ознак від РФ, що вона дійсно готовий вести переговори, підкреслив Тобіас Лінднер.

Державний міністр Міністерства закордонних справ Німеччини Тобіас Лінднер прокоментував заяву президента Франції Еммануеля Макрона про те, що РФ необхідно дати гарантії, в разі її повернення за стіл переговорів.

Росія вже мала гарантії безпеки від НАТО, але сама відмовилася від них. Про це німецький політик заявив в інтерв'ю Голосу Америки.

"По-перше, зараз я не бачу ніяких ознак з боку Росії, ніяких ознак від Путіна, що він дійсно готовий вести переговори. Те, що він називає переговорами, є чимось схожим на продиктований мир", - сказав він.

Державний міністр Міністерства закордонних справ він нагадав про установчий договір Росія-НАТО, який передбачав гарантії безпеки для РФ.

"Якщо ви подивитеся на установчий договір Росія-НАТО, там роз'яснено, що країни можуть стати членами НАТО, але НАТО не буде розміщувати війська значного розміру на постійній основі в цих країнах. Це вже були певні гарантії безпеки Росії", - сказав Лінднер.

Скандальна Заява Макрона

Раніше Макрон заявив – Росії потрібно надати гарантії в майбутній системі безпеки в Європі (якраз в той період, коли Кремль знову почне мирні переговори з офіційним Києвом).

"Ви думаєте, що коли ми проходили випробування, пов'язані з Ельзасом і Лотарингією [прикордонні Французькі регіони, які були практично 50 років окуповані Німеччиною-Главред], ми б хотіли, щоб світовий лідер говорив нам зробити те чи інше? Так і тут – це вирішувати українському народу самостійно, а не нам вирішувати, на яких умовах, як і коли (проводити переговори – Главред)", - розповів Макрон.

Інші новини:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти