У Байдена відреагували на допомогу США Ізраїлю без України категоричним "ні"

Надання Україні допомоги США все ще під питанням / Колаж: Главред, фото: 22 механізована бригада, pexels, ua.depositphotos.com

У Білому домі нову пропозицію Конгресу назвали "вивертом", який нічого не робить ні для вирішення "міграційного" питання, ні для України.

Адміністрація президента США виступає проти допомоги Ізраїлю без додаткового фінансування, цитує Радіо Свобода "Крим.Реалії" представницю Білого дому Карін Жан-П'єр

Жан-П'єр наголосила, що Вашингтон рішуче виступає проти цього "виверту, який нічого не робить для охорони кордону, нічого не робить для допомоги жителям України" в самообороні і "позбавляє гуманітарної допомоги цивільне палестинське населення".

Військова допомога США - що нового

Напередодні спікер Палати представників США Майк Джонсон анонсував голосування за законопроект, що передбачає надання військової допомоги тільки Ізраїлю - без України.

За словами Джонсона, цей крок необхідний для якнайшвидшого надання допомоги Ізраїлю в його боротьбі з ХАМАС у секторі Газа, а на розгляд пакету, що об'єднує допомогу Україні та Ізраїлю з положеннями про безпеку американо-мексиканського кордону, немає часу.

"З огляду на нездатність Сенату вчасно забезпечити рух відповідного законодавства, і з огляду на складні обставини, в яких перебуває Ізраїль, Палата представників бере на себе лідерську роль", - заявив Джонсон.

Відсутність допомоги з боку США вже чинить вплив на бойові дії

Як зазначав військовий оглядач Девід Акс у колонці для Forbes, українська артилерія зараз відчуває сильний снарядний голод на війні. Ситуація зі снарядами останнім часом кардинально змінилася: якщо влітку 2023 року можна було говорити про рівність або навіть перевагу української артилерії над російською, то зараз в окупантів майже п’ятикратна перевага.

Девід Акс пише, що російські артилеристи водночас стають зухвалими. Вони не турбуються, що українські артилеристи можуть відкрити по них вогонь у відповідь, і тому зосереджують свої гармати і пускові установки у прифронтових містах, щоб бити по позиціях українських військових.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти