ЗМІ дізналися про плани лідера "республіканців" на голосування щодо імпічменту Трампа

Голосування щодо імпічменту Трампу має відбутися 13 лютого / Reuters

Позиція Мітча Макконнела може вплинути на підсумкове голосування інших сенаторів від Республіканської партії.

Лідер республіканської партії у Сенаті США Мітч Макконнел проголосує за виправдання 45-го американського президента Дональда Трампа під час голосування за його імпічмент. Позиція Макконнела може позначитись на діях інших "республіканців", повідомляє Politico.

За інформацією видання, в суботу Макконнел за допомогою електронної пошти повідомив своїх однопартійців про те, що він не має наміру підтримувати імпічмент Дональду Трампу.

Як вважають американські журналісти, швидше за все, позиція лідера "республіканців" позначиться на голосуванні його однопартійців. Найбільш вірогідним сценарієм є поділ голосів у пропорції 50 на 50, в результаті чого оголосити імпічмент Трампу не вдасться. Для початку судового процесу над колишнім главою держави потрібно зібрати мінімум 67 голосів - 2/3 від складу верхньої палати американського парламенту.

Підсумкове голосування щодо імпічменту Дональду Трампу, президентська каденція якого завершилася ще 20 січня, має пройти 13 лютого. Голосування можуть перенести за умови, якщо сторона обвинувачення висловить наміри заслухати неназваних раніше свідків.Читати такожЗахист Трампа різко відреагував на імпічмент

Імпічмент Дональду Трампу

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти