Путін їде в Мінськ тиснути на Лукашенка – ISW

Диктатор РФ Путін може спробувати знову тиснути на Лукашенка під час поїздки у Мінськ/ сайт Кремля

Диктатор РФ може розглядати найнебезпечніший курс дій – відновлення наступу на Україну взимку 2023 року, кажуть аналітики.

Російський диктатор Володимир Путін збирається використати свою поїздку до столиці Білорусі для того, щоб натиснути на самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка. Президент РФ хоче отримати поступки в російсько-білоруській інтеграції.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Зустріч Путіна і Лукашенка 19 грудня буде першою зустріччю двох диктаторів в Мінську з 2019 року.

Зазначається, що Лукашенко уже готує собі інформаційні умови, щоб відхилитися від російських інтеграційних вимог, як у нього це виходило робити в останні десятиліття.

Також аналітики додають, що Путін можливо намагається оцінити найнебезпечніший курс дій – відновлення наступу на Україну взимку 2023 року. Російський диктатор може розглядати варіанти наступу на північ України або одразу на Київ.

Аналітики зазначають, що наразі, згідно з оцінками ISW, ймовірність російського вторгнення в Україну з Білорусі низка, проте можлива.

Крім цього, своєю поїздкою у Мінськ Путін може підігрівати шантаж можливим наступом на Україну з півночі і спробувати переконати Україну і Захід, що він таки хоче вторгнутися з Білорусі, кажуть експерти.

Раніше директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що російський диктатор Володимир Путін поки що не хоче вести серйозні переговори з Україною щодо завершення війни. Кремль не налаштований на серйозний діалог з Україною, натомість окупанти затягують війну і воюють на виснаження.

Нагадаємо, видання Financial Times з посиланням на джерела повідомило, що російського диктатора Володимира Путіна попереджали про катастрофічні наслідки для Росії загалом та її економіки зокрема у разі повномасштабного вторгнення в Україну за місяць до нього.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти