Нові вибори у Білорусі та невизнання Лукашенка: у США завдають удару по Мінську

Сенат США підтримав санкції проти режиму Лукашенка у Білорусі ​/ Reuters

США не визнаватимуть союзну державу Білорусі та Росії.

Сенат США вслід за Палатою представників схвалив законопроект "про суверенітет, права людини і демократію у Білорусі". Документом передбачається розширення повноважень президента Америки щодо впровадження санкцій у зв'язку з ситуацією у республіці.

Відповідний проект закону, який було представлено конгресменом Крісом Смітом, було прийнято Верхньою палатою США у понеділок, 21 грудня. У поясненні до документа йдеться про те, що глава держави зможе розширити обмежувальні заходи проти будь-якого білоруського чиновника, який пов'язаний з діями режиму Лукашенка у Білорусі. У тому числі і проти представників Союзної держави РБ і Росії.

"Президент США може запровадити візові санкції проти будь-якого іноземця, який є членом Центральної виборчої комісії Білорусі або брав участь у маніпуляціях на виборах, або щодо урядової особи, відповідальної за переслідування незалежних ЗМІ, або представника Союзної держави, або російського громадянина, який брав значну участь у переслідуванні ЗМІ, порушенні прав людини щодо політичних репресій у Білорусі", - наголошується в тексті.

Що передбачає документ

Документ вже схвалено Палатою представників. Очікується надходження прийнятого законопроекту на підпис президенту США.Читати такожБоротьба з США і НАТО: у Лукашенка розкрили плани щодо військ Росії і Білорусі

Санкції проти режиму Лукашенка

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти