Найвпливовіший стратегічний союзник Росії розчарований «Кинджалами» - ЗМІ

Західні ЗРК здатні знищувати російську "суперзброю" / Колаж Главреда, фото: Вікіпедія, Picryl

З-поміж перерахованих проблем у цих ракет - незадовільна швидкість, проблеми з літаками-носіями й точністю.

Китай розчарований неефективністю російських «гіперзвукових» ракет «Кинджал» перед західними видами озброєння. Зараз підвладні режиму КНР експерти уважно стежать, як зброя їхнього «союзника» РФ проявляє себе у війні з Україною, пише Business Insider.

Все тому, що КНР сподівається на ефективність власних «гіперзвукових» Dongfeng у разі конфлікту з Заходом.

«З’являється все більше доказів того, що те, що говорять США та Україна з цього приводу, є правдою», - цитує видання китайських експертів.

У Китаї дійшли висновків, що ця ракета «навряд чи матиме значний вплив» на полі бою та не має вражаючих характеристик.

Понад те, на думку китайських аналітиків, маневреність «Кинджала» «не можна порівняти з маневреністю справжньої гіперзвукової ракети».

У Пекіні сходяться на тому, що ця російська ракета, хоч і може досягати «гіперзвукової» швидкості, є просто ще однією версією тактичної балістичної ракети - на це вказує її обмежена маневреність.

Критикує Китай і незадовільну швидкість літаків-носіїв «Кинджалів», характеристики яких не дуже підходять під пуски цих засобів ураження.

Крім того, на думку підконтрольних Сі «експертів», точність «Кинджалів» теж викликає сумніви - у російської системи наведення ракет є великі проблеми.

Міф довкола "Кинджалів" зруйновано

«Живучість» "Кинджалів" було поставлено під сумнів іще під час масованої атаки на Київ у травні 2023 року. Тоді західні ЗРК, передані Україні, уперше знищили «гіперзвукову» зброю Путіна, якою Москва атакувала Київ, щоб пошкодити Patriot.

Після цього низка експертів й політиків підтвердили, що від «гіпезвукової» зброї у «Кинджалів» хіба що швидкість на початкових позиціях, тоді як їхня маневреність відповідає звичайним балістичним засобам ураження.

Водночас у Росії є серйозні проблеми з літаками-носіями. У ніч на 2 січня окупанти запустили по Україні 10 ракет, тоді як могли - цілих 12. На думку оглядача Олександра Коваленка, це вказує на проблеми з виробничими потужностями Росії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти