КНР може вдатися до шантажу США: аналітик розповів, що буде з військовою допомогою для України

Аналітик розповів, що буде з військовою допомогою для України, якщо Китай почне шантажувати США / ua.depositphotos.com, Міноборони РФ

Незважаючи на шантаж з боку КНР, Захід буде допомагати Україні ще більш активно, зауважив Кочетков.

Китай може вдатися до шантажу Сполучених Штатів Америки, якшо вони не погодяться на мирний план КНР та продовжать підтримувати Тайвань військовою технікою. Так, у відповідь Китай може зміцнити свої зв'язки з країною-агресоркою Росією. Про це в інтервʼю Главреду розповів політичний аналітик Олександр Кочетков.

Як зазначив Кочетков, незважаючи на шантаж з боку КНР, Захід буде допомагати Україні ще більш активно. За його словами, Сполучені Штати вже обрали певну стратегію і продовжуватимуть її.

"Дії Китаю на неї практично не вплинуть, але вони можуть вплинути на мирні переговори, які відбудуться після нашого контрнаступу. Тоді Китай може тиснути на Росію, бо у нього усе просто – він готовий підтримувати переможця, а не того, хто зазнав поразки", - пояснив аналітик.

На його думку, якщо ситуація у Росії буде безнадійною, то Китай буде обережним, але на боці України, бо тоді він буде пропонувати завершити бойові дії за рахунок Росії.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Військова допомога Україні

Нагадаємо, що за даними The Wall Street Journal, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну США виділили Києву понад 30 мільярдів доларів на допомоги в галузі безпеки. Штати надали артилерію, ракети, стрілецьку зброю, бронетехніку, радіолокаційні системи, безпілотники, бронежилети, мільйони снарядів, боєприпасів тощо.

Як повідомляв Главред, 2 березня канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу в Бундестазі заявив, що Україна найближчими тижнями отримає нову партію зенітних самохідних артилерійських установок Gepard, а також зенітних ракетних комплексів Iris-T від Німеччини.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Україні "зараз не потрібні" американські винищувачі F-16. За його словами, Україні передають те озброєння, яке необхідно ЗСУ, щоб забезпечити можливість успіхів на фронті навесні, влітку й на початку осені.

Вас може зацікавити:

Автор: Аліна Дембіцька
Новини заразКонтакти