"До 1000 ракет": НАТО відповість на масовану повітряну атаку РФ по Україні

НАТО готує відповідь РФ / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

У НАТО вважають, що така закупівля має допомогти союзникам виділити більше власних оборонних систем для України.

У середу, 3 січня, у НАТО оголосили про сприяння у закупівлі до 1000 ракет Patriot для європейських членів Альянсу. Таке рішення було ухвалене після масованої повітряної атаки РФ по Україні.

"Російські ракети та удари безпілотників по українських мирних жителях, містах і селищах показують, наскільки важлива сучасна протиповітряна оборона. Збільшення виробництва боєприпасів є ключовим для безпеки України та нашої безпеки", - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Associated Press.

Як повідомляють джерела видання, Агентство НАТО з підтримки та постачання оголосило про своє сприяння групі країн, серед яких Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія, у придбанні ракет Patriot. Сума контракту може скласти близько 5,5 мільярдів доларів.

Ця закупівля має допомогти союзникам виділити більше власних оборонних систем для України.

Агентство також заявило, що "інші країни-користувачі, як очікується, отримають вигоду від умов контракту", не уточнюючи деталей.

Нагадаємо, що Росія хоче перетворити країни Балтії та Польщу на сіру зону безпеки НАТО. Країна-агресорка має намір виключити країни центрально-східної Європи з ефективного механізму функціонування НАТО.

Фіцо лякає Третьою світовою, якщо Україна вступить в НАТО. Лідер уряду Словаччини Роберт Фіцо заявив, що ветуватиме вступ України в НАТО, якщо країна отримає запрошення.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти