Дипломат пояснив, чому Пашинян не втримається при владі у Вірменії

У Пашиняна не було іншого виходу, окрім як прийняти непопулярні рішення - дипломат / Reuters

Військового шляху врегулювання конфлікту у Карабасі на умовах Вірменії не існувало, вважає Костянтин Грищенко.

Главі вірменського уряду Ніколу Пашиняну навряд чи вдасться втриматися на своїй посаді, враховуючи фактор поразки Вірменії у нагірно-карабаському конфлікті, в чому багато хто звинувачує саме прем'єра. Пашинян опинився в ситуації, в якій у нього не було іншого виходу, окрім як прийняття непопулярних рішень. І відтепер усі прагнуть звинуватити його в проблемах вірменської держави, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 український дипломат Костянтин Грищенко.

За словами дипломата, військового вирішення конфлікту у Нагірному Карабасі, яке можна було б реалізувати в інтересах Вірменії, не було. Тому Пашинян змушений був піти на ті домовленості, які були. Проблеми вірменської держави - це результат скоріше не її рішень, а діяльності попередньої влади, яка зараз вимагає її відставки і підтримує кризову ситуацію в країні.Читати такожПашинян назвав головну причину поразки Вірменії у Нагірному Карабасі

"Думаю, Пашиняну буде досить складно втриматися, враховуючи військову поразку - значна частина суспільства звинувачує в цьому саме його. Але, об'єктивно кажучи, у нього не було іншого виходу, крім прийняття непопулярних рішень за умови, що військового рішення, яке було б на користь Вірменії, просто не існувало. Це було не результатом його діяльності, а, можливо, накопичувалося в результаті тих рішень, які приймали попередні уряди, діячі, які наразі вимагають його відставки і використовують ці заворушення", - сказав він.

Також колишній глава МЗС України додав, що Пашинян для Вірменії наразі є політичною фігурою, на яку можна перекласти відповідальність за усі проблеми.

"Завжди на таких переломних моментах історії дуже складний баланс між тим, що може бути загрозою для держави і для політичного майбутнього політика. Цапа-відбувайла завжди шукають, і Пашинян на цю роль підходить", - підкреслив Грищенко.

Ситуація у Вірменії

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти