«За борт з ядром на шиї»: політолог дав прогноз, чи піде Путін з Кремля

Володимир Путін ще сильніше триматиметься за владу / Reuters

Путін тримається за владу зокрема і заради самозбереження, вважає Дмитро Орєшкін.

Російський політолог Дмитро Орєшкін пояснив, чому президент Росії Володимир Путін так тримається за владу. За його словами, піти зараз для господаря Кремля – це проявити слабкість.

Крім того, якщо нинішній президент Росії залишить посаду зараз, то його змінник звинуватить його у всіх існуючих проблемах.

«Якщо він зараз піде, то, згідно з правилами політичної боротьби, негайно всі проблеми будуть звалені йому на карк. У всьому буде винен Путін. Він це прекрасно розуміє, тому саме  через те, що ситуація кризова, йти він ніяк не може. Його одразу ж призначать винним, і, Бог знає, що з ним зроблять. Тожб через почуття самозбереження він піти не може», - сказав експерт в інтерв'ю виданню «Обозреватель».

Політолог додав, що в персональній ментальності Путіна «піти зараз – це означає злякатися, проявити слабкість».

«А він, навпаки, повинен утримати кермо у твердих чоловічих руках під час бурі. Якщо він її випустить, перше, що зробить той, хто перехопить кермо – викине Путіна за борт з ядром на шиї. Тож, він ще сильніше буде триматися за владу. Як, до речі, і Лукашенко», - вважає Орєшкін.

Нагадаємо, раніше колишній заступник глави ЦРУ Джек Девайн пояснив, чому глава РФ Володимир Путін, ще дуже довго залишиться при владі.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти