Стало відомо, куди перевели ексредактора Nexta Протасевича

Колишнього редактора Nexta Протасевича перевели до СІЗО КДБ / Reuters

Сім'я Протасевича дізналася, що їхній син перебуває у мінському СІЗО КДБ, після того, як сестрі Романа вдалося передати до ізолятора передачу.

Білоруського опозиційного блогера, колишнього редактора телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича перевели до СІЗО КДБ, де знаходиться і його дівчина Софія Сапега, затримана разом з ним в аеропорту Мінська.

Сім'я Протасевича дізналася, що їхній син перебуває в мінському СІЗО КДБ у п'ятницю, коли сестрі Романа вдалося передати до ізолятора передачу, повідомляє BBC з посиланням на батька Романа, Дмитра Протасевича.

"Ми не знали, де він знаходиться, поки дочка не передала посилку. А раз її прийняли, зрозуміло, де (він знаходиться - ред.). Вона передала те, що там дозволено - предмети особистої гігієни... Він книгу просив через адвоката, але її не прийняли, тому що друкована продукція заборонена», - сказав батько Протасевича.

Зазначимо, Дмитро Протасевич сумнівається в тому, що його син "бадьорий і веселий", як Роман сказав своєму адвокату на першій зустрічі у четвер.

Також батьки Романа переконані, що силовики били їхнього сина після затримання.

«У нас є глибокі побоювання за стан здоров'я Романа після відео, яке з'явилося. Знаючи його і знаючи ті методи, які застосовуються в СІЗО КДБ», - сказав батько Протасевича.

Затримання Протасевича у Мінську - про що важливо знати:

У чому звинувачують Романа Протасевича в Білорусі:

Як зазначає TUT.by, Протасевич проходить обвинуваченим за такими статтями:

За жодною з цих статей не передбачена виняткова міра покарання, додає видання.

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти