Алієв відреагував на визнання Байденом геноциду вірмен

24 квітня 2021, 22:26оновлено 24 квітня 2021, 23:02
Заява Байдена серйозно нашкодила планам щодо співпраці у Південному Кавказі, вважає Ільхам Алієв.
Алієв
Рішення Байдена щодо подій початку ХХ століття у Османській імперії неприйнятне - Алієв / president.az

Президент Туреччини Ільхам Алієв назвав заяву американського глави держави Джо Байдена про визнання геноциду вірмен у Османській імперії "історичною помилкою". Азербайджанський лідер вважає такі слова неприйнятними і такими, що завдають шкоди тенденціям співпраці у Закавказзі.

Як повідомляє РИА Новости, Алієв і Ердоган провели телефонні перемовини, під час яких азербайджанський і турецький глави держав засудили заяву Байдена про геноцид вірмен.

"Зазначивши, що це рішення було помилковим, президент Ільхам Алієв назвав його історичною помилкою. Президент підкреслив, що Азербайджан вважає цю заяву неприйнятною", - наголошується в повідомленні пресслужби президента азербайджанської держави.

Також Алієв підкреслив, що заява завдала удару по співпраці, що формується у Закавказькому регіоні.

Заява Байдена про геноцид вірмен у Османській імперії

  • Президент США Джо Байден у суботу, 24 квітня, публічно визнав трагічні події початку ХХ століття у Османській імперії геноцидом вірменського народу. Він став першим за 40 років американським главою держави, який відкрито зробив таку заяву.
  • У Туреччині назвали його слова "серйозною помилкою", яку повинен виправити Вашингтон і підкреслили, що це рішення може позначитись на турецько-американських відносинах. Президент Реджеп Ердоган висловив співчуття нащадкам загиблих вірмен і заявив про готовність відновлювати відносини з Вірменією.
  • Прем'єрміністр Вірменії Нікол Пашинян позитивно відреагував на заяву президента США Джо Байдена. Глава вірменського урядів сказав, що такі слова є серйозним кроком на шляху відновлення історичної справедливості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти