Перша жінка, яка випробувала вакцину від Covid-19, поділилася емоціями

15 квітня 2020, 21:52оновлено 16 квітня 2020, 02:46
Американка ні хвилини не сумнівалася, коли прийняла рішення брати участь у небезпечному експерименті.
Перша жінка, яка випробувала вакцину від Covid-19, поділилася емоціями
Дженніфер Галер не побоялася випробувати вакцину / Фото: The Telegraph

У США 44-річна Дженніфер Галер стала першою людиною, на якій вчені провели випробування вакцини від смертоносного коронавіруса Covid-19.

В інтерв'ю The Telegraph жінка відверто зізналася, що хотіла взяти участь в експерименті задовго до пошуку, оголошеного дослідниками.

"Ми відчували себе такими безпорадними. Я нічого не могла зробити, щоб зупинити цю глобальну пандемію. Потім я побачила, що з'явилася ця можливість і подумала: ну можливо я зможу щось зробити, щоб внести свій внесок", – зазначила вона.

Американка зізналася, що в перший день після ін'єкції експериментальної вакцини у неї підвищилася температура, на другий почала боліти рука, і самопочуття було не дуже приємним. Однак потім все відновилося, і жінка стала відчувати себе чудово.

читайте такожВакцина від коронавіруса: медики з Туреччини повідомили хороші новиниВ США вакцину під назвою mRNA-1273 почали розробляти в Національному інституті алергії та інфекційних захворювань в Сіетлі. Спочатку проходили тестування на тваринах, а згодом вирішили провести експеримент з участю людини.

Всього у випробуваннях вакцини від коронавіруса беруть участь 44 добровольці. Кожному з них зроблять два уколи з інтервалом у 28 днів.

Як раніше повідомлялося, в Україні розроблена тест-система для визначення антитіл до нового типу коронавіруса COVID-19 в організмі людини.

Нагадаємо, український вчений, який зможе створити вакцину від коронавіруса, отримає один мільйон доларів, заявив президент Володимир Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти