Путін пофантазував, як США керують Україною за гроші Росії

11 березня 2020, 10:00
Штати самі не хочуть давати Києву гроші, заявив президент РФ.
Путін
Володимир Путін / УНІАН

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Вашингтон хоче тримати Україну під своїм зовнішнім управлінням, але щоби за це платила РФ. Саме так господар Кремля пояснив прагнення США забезпечити транзит газу через територію України.

Путін вважає, що Штати самі не хочуть давати Києву гроші.

"Тобто вони Україну там улещують і взяли її під зовнішнє управління, але хочуть, щоб Україна існувала, зокрема і за наші гроші. Самі не хочуть давати їм гроші. За рахунок транзитних грошей, щоб Україна хоч щось там отримувала від нас", - сказав президент РФ в інтерв'ю ТАСС.

відео дня

При цьому він додав, що у зв'язку зі зростанням споживання газу в Європі в цілому і в Україні зокрема Росія, в принципі, згодна на транзит газу через Україну, хоч і в менших обсягах.

Путін також вважає, що головний привід для запровадження санкцій проти Північного потоку - 2 полягав у тому, що потрібно забезпечити транзит газу через Україну.

"Ось ми зараз з Україною підписали транзитний договір. Так що тепер потрібно, санкції потрібно зняти тоді з Північного потоку. Немає підстав для запровадження. А якщо санкції залишаться, залишається тільки один спонукальний мотив. Який? Забезпечити конкурентні переваги для свого LNG, для свого скрапленого газу", - заявив президент РФ.

Нагадаємо, російський Газпром заявляв про намір завершити будівництво і здійснити запуск газопроводу Північний потік-2 у грудні минулого року, проте цим планам не судилося збутися через жорсткі санкції США. Пізніше Газпром визнав, що в 2020 році не буде закінчено будівництво газопроводу Північний потік-2.

У США переконані, що Російська Федерація не зможе самостійно добудувати газопровід Північний потік-2. За словами американського міністра енергетики Дена Бруйетта, буде "довга затримка" через відсутність у Москви технологій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти