На*уй з Криму: у Стамбулі відбулася масова акція протесту

23 лютого 2020, 22:17
У столиці Туреччини відбулася акція проти окупації Росією Кримського півострова.
На*уй з Криму: у Стамбулі відбулася масова акція протесту
У Туреччині відбувся мітинг проти окупації Криму / facebook.com/CGUinIstanbul

У турецькому місті Стамбулі в неділю, 23 грудня, відбулася акція протесту проти окупац путінською Росією українського Криму.

Як пише сайт Генерального консульства України в Стамбулі, організатором акції протесту виступив Кримськотатарський центр у столиці Туреччини. У мітингу взяли участь представники кримськотатарських, тюркських та українських спілок. Учасники заходу протестували також проти припинення роботи кримськотатарського телеканалу ATR.

"Вже 6 років наші співвітчизники перебувають у дуже скрутному становищі - вони не мають можливості наслідувати свої звичаї, вільно сповідувати свою віру, навчатися на своїй мові. Зараз кримські татари, які живуть у Криму, піддаються переслідуванням через свою національність та релігії", - написала у повідомленні про проведення мітингу Алія Усенова.

відео дня

Окупація Криму

Раніше моніторингова група редакції BlackSeaNews заявила, що Росія не має наміру зупинятися на анексії Криму та окупації Донбасу. У 2020 році вона продовжить блокувати судноплавство через Керченську протоку в порти Бердянська і Маріуполя.

Після захоплення Криму в руках у Росії перебуває "ключ від Керченської протоки", і немає жодної причини для того, щоб вона припинила ним маніпулювати", – заявив керівник групи Андрій Клименко.

Також нагадаємо, у Зеленського заявили, що Україна не готова до повернення Криму. Про це заявив представник президента України в АР Крим Антон Кориневич, який раніше категорично висловився про постачання води на півострів.

"От якщо агресор Російська Федерація завтра йде з Криму, українська держава не готова до цього. Вона має бути готовою, але те, що зараз ми бачимо, - нам ще працювати й працювати", - заявив Кориневич.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти