У Данії помер творець легендарного Lego-чоловічка

23 лютого 2020, 18:36
Помер дизайнер іграшок Йєнс Нігаард Кнудсен, який вигадав жовтого чоловічка для Lego.
У Данії помер творець легендарного Lego-чоловічка
Помер дизайнер жовтого чоловічка Lego

У Данії у віці 78 років помер дизайнер іграшок Йєнс Нігаард Кнудсен, який вигадав жовту фігурку чоловічка для Lego.

"У середу 19 лютого колишній головний дизайнер LEGO і творець міні-ігри LEGO Йєнс Нігард Кнудсен помер, йому був 78 років", - йдеться в повідомленні дизайнера Lego Марк Джона Стаффорда в Twitter.

Як додав Стаффорд, Кнудсен "залишив люблячу дружину, трьох дітей, двох онуків та більше восьми мільярдів маленьких пластикових людей".

відео дня

Також про смерть легендарного дизайнера іграшок написав нинішній головний дизайнер Lego Меттью Ештон, подякувавши померлому за створення фігурки: "Хоча я ніколи не зустрічав Йєнса, те, що він створив, зіграло величезну роль у моєму дитинстві, а також багатьох інших мільйонів дітей по всьому світу".

Зазначимо, Кнудсен працював у LEGO з 1968 року. За 10 років він створив жовту фігурку людини з рухомими руками і ногами. У 1978 році Кнудсен представив першу фігурку Lego Minifigure - поліцейського. Дизайнер наполягав, щоб фігурки були ґендерно-нейтральними. У 2000 році Кнудсен вийшов на пенсію.

Раніше Главред писав, що в Нью-Йорку від серцевого нападу пішов із життя легендарний американський режисер Стенлі Донен. Як повідомляв The Chicago Tribune із посиланням на інформацію від його сина Марка Донена, 94-річний кіноактор помер внаслідок проблем з серцем.

Також нагадаємо, в лютому минулого року стало відомо, що легендарний дизайнер, креативний директор Chanel, фотограф і критик моди Карл Лагерфельд помер у віці 85 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти