Повне витіснення ЗСУ з Курської області: експерт відповів, чи вдасться це РФ

Росіяни не можуть створити ідеальну обстановку для себе на Курщині / колаж: Главред, фото: 4 окрема танкова бригада, скріншот: deepstatemap

РФ необхідно переміщення відповідних сил і засобів, перш ніж приступити до операції з блокування українського плацдарму на території Курської області.

Для витіснення сил України зі своїх терен на Курщині, російські агресори стягують підрозділи і нарощують своє угруповання. Однак, як звертає увагу військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телеканалу FREEДОМ, російському командуванню належить провести чимало заходів з бойового злагодження, тому таких дій недостатньо.

“Росіяни не можуть створити таку ідеальну обстановку. Необхідно переміщення відповідних сил і засобів, проведення бойового злагодження, забезпечення всім необхідним, перш ніж приступити до тієї самої операції з блокування українського плацдарму на території Курської області, а надалі — поступового його витискання за межі РФ”, — зазначив експерт.

Хто такий Владислав Селезньов

Владислав Селезньов - український військовий експерт, журналіст. Полковник Збройних сил України.

До окупації Криму країною-агресором Росією працював начальником кримського медіа-центру Міністерства оборони України. Коли Кримський півострів захопили російські окупанти, залишився вірним українській присязі і переїхав до Києва.

Після початку АТО на Донбасі в 2014 році був призначений керівником пресцентру оперативного штабу Антитерористичної операції на сході України.

У період з листопада 2014 по 2017 рік - начальник пресслужби Генерального штабу Збройних сил України.

Наприкінці 2017 року звільнився з ЗСУ у зв'язку із завершенням контракту.

Як пояснює Селезньов, на Курщині перебуває абсолютно різномастна “солянка”.

“Це підрозділи БАРС, територіальної оборони, російські строковики, представники Росгвардії, десантники, морські піхотинці. До речі, там перебувають підрозділи морської піхоти: 810-ї бригади зі складу Чорноморського флоту РФ і 155-ї бригади російського Тихоокеанського флоту. Така різномаста публіка навряд чи здатна прийти одномоментно до спільного знаменника. Тому, я думаю, що російському генералу Лапіну належить ще чимало провести заходів з бойового злагодження”, — вважає Владислав Селезньов.

Однак абсолютно не випадковим, як переконаний експерт, є те певне затишшя, яке нині сформувалося на території Курської області.

“Сторони оцінюють можливості противника, роблять певні розрахунки для того, щоб чітко розуміти, як діяти, щоб самих себе не загнати в певну пастку. Адже, власне кажучи, кілька таких епізодів неприємних для російської армії вже сталося”, — акцентував експерт.

Як і на всіх ділянках фронту, ситуація в Курській області розвивається динамічно. І поки, як зазначає Селезньов, дуже складно передбачити подальший розвиток подій.

“Але я думаю, що в цій дуже масштабній за суттю і за залученням сил і засобів шаховій партії все-таки перемога буде на українській стороні, адже генерал Сирський (головнокомандувач ЗСУ, — ред.) славиться нестандартними рішеннями, які неодноразово створювали величезну кількість проблем для російських збройних сил”, — резюмував гість ефіру.

Що відомо про операцію ЗСУ в Курській області?

Операція ЗСУ в Курській області - військові заходи України, спрямовані на вирішення питань безпеки своєї країни на території агресора Росії.

Українські військові 6 серпня перетнули українсько-російський кордон і почали бойові дії в Курській області. Встановлено контроль над понад 82 населеними пунктами. Прорив углиб російської території - понад 35 кілометрів.

Можливими цілями ЗСУ називають відтягування російських військ із фронту в Україні та примус Росії до справедливого миру.

Бої тривають. Українська армія просувається вперед.

Операція ЗСУ на Курщині: останні новини

Нещодавно в ЦПД заінтригували позитивними новинами. За словами Коваленка, на Курщині є вдалі дії Сил оборони. Окупанти панікують і не розуміють, як коментувати події, що зараз відбуваються у Курській області.

Водночас наступ РФ на Курщині обернувся провалом, натомість у ЗСУ залучають резерви на важливому напрямку. Зазначається, що російський контрнаступ тривав довше, ніж очікувалося, і лише 17 вересня російські танки змогли просунутися на південь від населеного пункту Кореневе. У відповідь на це Кремль продовжив термін до середини жовтня, щоб повернути контроль над втраченими територіями.

Своєю чергою ЗСУ розпочали другу фазу наступу на Курськ. Через це росіяни сконцентрували значні сили навпроти Любимівки, яка розташована за 5 км від дороги з Коренева до Суджі, оскільки це логістичний шлях, який Україна використовує для утримання своїх підрозділів.

Інші новини про Курщину:

Новини заразКонтакти