Поки не пізно: Кулеба закликав НАТО не дозволити Путіну перетворити Україну на Сирію

Дмитро Кулеба звернувся до НАТО / УНІАН

Міністр закликав держави НАТО діяти, поки Володимир Путін не атакував держави на захід від України.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба на засіданні міністрів закордонних справ НАТО закликав держави Альянсу діяти, поки не пізно, і не дозволити Путіну перетворити Україну на Сирію.

"Дякую за все, що ви зробили, але це – війна. На війні потрібно робити все можливе до моменту, коли ми переможемо", – зазначив міністр у Twitter.

Він заявив, що Росія намагається перетворити Україну на Сирію, використовуючи аналогічні тактики, і закликав не допустити цього.

"Ми не повинні дозволити їм створити Сирію в Європі. Ми готові боротися і продовжимо Боротися, але допоможіть нам. Якщо ви цього не зробите, будете змушені розділити відповідальність за життя і страждання мирних українців, які вмирають через безжальних російських пілотів, що скидають на них бомби",-сказав міністр закордонних справ України.

Міністр закликав держави НАТО діяти, поки Володимир Путін не атакував держави на захід від України.

"Я впевнений: ця війна розгортається таким чином, що настане момент, коли ви будете готові надати нам у що б то не стало, буквально все, що нам потрібно, щоб зупинити Путіна від ударів по вас і перетворення Європи в страшний сон. Моя єдина надія - що це не буде пізно", - сказав Дмитро Кулеба.

Вторгнення Росії в Україну

Президент РФ Володимир Путін 21 лютого підписав указ про визнання офіційною Москвою так званої "державності" терористичних утворень "ДНР" і " ЛНР"в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Путін разом з ватажками "ЛДНР" Пушиліним і Пасічником також підписав угоди про дружбу.

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

Вночі на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведенні "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти