Зеленський дав відповідь на петицію про "Велике будівництво" за кошти платників податків

10 грудня 2021, 21:11оновлено 1 червня 2023, 16:48
Зеленський дав відповідь на петицію про 'Велике будівництво' за кошти платників податків
Володимир Зеленський / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію № 22/123558-еп "Зобов'язати органи державної влади та органи мiсцевого самоуправлiння на ycix iнформацiйних матерiалах про використання бюджетних коштiв в обов'язковому порядку вказувати фразу "за кошти платникiв податкiв" вiдповiдно до контексту. Розмiр даного напису повинен бути не менше 25 % площi iнформацiйного матерiалу".

Петицію розмістив на вебсайті Офіційного інтернет-представництва президента України 21.09.2021 громадянин Дмитро Боярчук, після чого її підтримали понад 25 тисяч громадян.

"Зважаючи на високу суспільну значимість порушеного питання, підтримую пропозицію щодо забезпечення широкого висвітлення інформації про джерела, обсяги та порядок фінансування будівництва та реконструкції об’єктів, включених до програми "Велике будівництво"", — зазначив Володимир Зеленський.

відео дня

Президент також повідомив, що "звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням розробити та втілити механізм широкого і доступного інформування громадськості про джерела надходження та ефективність використання коштів на фінансування проєктів будівництва і реконструкції об’єктів інфраструктури в усіх регіонах України".

Зокрема, Глава держави запропонував створити для цього окремий онлайн-ресурс.

За 2020-2021 роки у межах програми "Велике будівництво" в Україні вдалося оновити понад 13 тис. кілометрів доріг, 560 мостів, побудувати або капітально відремонтувати майже 400 шкіл та дитячих садочків, 25 басейних комплексів, 193 стадіони, 201 приймальне відділення та 600 сільських амбулаторій тощо.

Раніше президент Володимир Зеленський, окреслюючи основні напрямки розвитку та розбудови інфраструктури за ініційованою ним програмою "Велике будівництво", наголосив, що інфраструктура — це ставлення держави до своїх людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти