Захід зріже допомогу Україні: експерт назвав головну причину

1 січня 2021, 00:19
Міжнародний порядок денний буде залежати від Володимира Зеленського та його команди, вважає Анатолій Октисюк.
Зеленський
Володимир Зеленський / Скріншот

Особливих змін у відносинах України і США в 2021 році після приходу до влади Джо Байдена не очікується, заявив політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse Анатолій Октисюк.

Як підкреслив він у коментарі Главреду, у першій половині 2021 року президент Володимир Зеленський намагатиметься організувати свій візит до США.

"Можливо, саме в перші півроку після інавгурації Байдена Україну відвідає і новий віце-президент США Камала Харріс", - не виключив експерт.

Разом з тим він упевнений, що в 2021 році США будуть зайняті питаннями внутрішньої політики, тому Україна не буде знаходиться у фокусі їх уваги: "Позиція американців по Україні проста - робіть реформи, якщо хочете, ніхто вас не буде змушувати боротися з корупцією".

Аналітик упевнений, що все залежатиме від Володимира Зеленського та його команди.

"Якщо вони й надалі імітуватимуть реформи, поглиблюватимуть співпрацю з олігархами, то залученість західних партнерів у процеси в Україні й надалі слабшатиме. Це буде проявлятися, в першу чергу, у зменшенні фінансової допомоги Україні та структурної підтримки інших реформ. Зокрема, наступний рік буде ключовим у питанні реформи оборонного комплексу, тобто від реформи Укроборонпрому залежатиме залученість європейських та американських партнерів. Тому, як би це не звучало, але "порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих", - додав Октисюк.

Нагадаємо, політаналітик і експерт-міжнародник Тарас Чорновіл заявив про те, що в 2021-ому році у відносинах України з Євросоюзом варто очікувати поступового згортання контактів. Він вважає, що швидше за все Київ чекають проблеми з угодою про асоціацію з ЄС - через так звану локалізацію виробництва.

  • Раніше Володимир Зеленський заявив, що хотів би домогтися безвізового режиму зі Сполученими Штатами Америки.
  • За словами Зеленського, спочатку безвізовий режим можна було б надати для українського бізнесу, який співпрацює з американськими компаніями.
  • Зеленський також вважає, що було б добре "побудувати Голлівуд в Україні", а також "щоб в Україні з'явився Діснейленд".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти