Коли відкриють зовнішні кордони ЄС: стала відома дата

10 червня 2020, 15:02
У країнах Євросоюзу поступово розкручують процес виходу з коронавірусного карантину.
Кордон ЄС
ККоли відкриють зовнішні кордони ЄС: стала відома дата / Reuters

Зовнішні кордони держав, які входять у Європейський союз, що були закриті близько трьох місяців унаслідок пандемії китайського коронавірусу Covid-19, будуть знову відкриті з 1 липня 2020 року.

Про це в середу, 10 червня, повідомляє портал The Brussels Times з посиланням на представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля. За його словами, вже цього тижня Єврокомісія опублікує рекомендації для відновлення роботи прикордонних КПП.

"Пізніше цього тижня Єврокомісія схвалить свою оцінку та оприлюднить свій підхід щодо поступового зняття обмежень на зовнішніх кордонах, починаючи з 1 липня", ‒ заявив Боррель.

відео дня

Як відомо, раніше представники Європейської комісії випустили рекомендації щодо відкриття внутрішніх кордонів ЄС (які були заблоковані після початку пандемії китайського коронавірусу).

Крім того, в документі вказується, що санітарні кордони необхідно скасовувати ‒ в першу чергу, для громадян країн, які входять в Європейський союз.

Також в Єврокомісії запропонували повернути вільне пересування країнами Шенгенської зони ‒ причому без всяких "паспортів імунітету" і довідок про відсутність коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти