Як працюватиме метро в Києві після карантину: опубліковані правила

13 травня 2020, 12:41
У вагони поїздів київського метрополітену будуть пускати лише по 100 людей.
Метро Києва
Метро в Києві працюватиме за новими правилами / Кореспондент

Питання відкриття метро в Києві цілком і повністю залежить від ситуації з захворюваністю на коронавірусну інфекцію. Однак після закінчення протиепідемічних заходів столичний метрополітен буде працювати за новими правилами. Про це розповів голова Держпродпотребслужби Києва Олег Рубан.

За його словами, в процесі запуску роботи метрополітену столиця буде орієнтуватися на досвід зарубіжних країн. Передбачається, що пасажирів під час поїздок в метро зобов'яжуть дотримуватися дистанції, носити маски і використовувати спеціальні засоби дезінфекції. Крім того, у вагони поїздів не будуть пускати більше 100 осіб.

"Пасажири повинні дотримуватися дистанції, носити індивідуальні засоби захисту під час поїздок, а на станціях повинна проводитися регулярна дезінфекція. Ми вивчаємо, як це робилося в інших країнах, зокрема, в Китаї. Думаю, це можливо здійснити і в Києві. Буде сформований певний фільтр, а також допуск на станції обмеженої кількості пасажирів. Наприклад, не пускати в вагони більше 100 осіб і контролювати від'їзд кожного потягу зі станції. Все це можна здійснити, якщо правильно організувати роботу", – розповів Рубан виданню Сьогодні.

відео дня

Наостанок він підкреслив, що контролювати дотримання прийнятих заходів будуть співробітники правоохоронних органів і Муніципальна служба.

Як буде працювати метрополітен після закінчення карантину

  • суворе дотримання дистанції у 1,5 метри
  • дезінфекція на станціях метрополітену
  • дотримання масочного режиму
  • в одному вагоні зможуть їхати не більше 100 осіб
  • поїздки будуть контролювати правоохоронці і муніципальна охорона

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що метро в Україні запрацює до середини літа, однак точну дату глава уряду назвати не наважився.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти