Зустрічний візит: до України їдуть конгресмени з Вашингтону

3 вересня 2021, 12:32
Ціль візиту – відвідати національний молитовний сніданок, який відбудеться 8 вересня в Українському Домі.
Зустрічний візит: до України їдуть конгресмени з Вашингтону
До України їдуть конгресмени з Вашингтону / Фото: Facebook/Embassy of Ukraine in the USA

Відразу після візиту президента Зеленського до США, в Україну прибуде делегація американських конгресменів і політиків. Ціль візиту – відвідати національний молитовний сніданок, який відбудеться 8 вересня в Українському Домі.

Національні молитовні сніданки в Києві проводяться вже дев'ять років поспіль і вважаються найбільшими в Європі. Цьогорічний сніданок присвячений 30-річчю Незалежності України, про це повідомив голова оргкомітету Павло Унгурян.

"Планується, що участь у сніданку візьмуть близько 1000 учасників з 15 країн світу, а саме керівництво нашої держави, урядовці, провідні політики України та ряд впливових закордонних гостей, серед яких парламентарі США, провідні політики країн Європейського Союзу і навіть з Бразилії" - зазначила Анна Пуртова, співголова оргкомітету.

відео дня

Зокрема, на молитовному сніданку будуть присутні конгресмен США від штату Каліфорнія Хуан Варгас, конгресмен США від штату Пенсильванія, співголова українського кокусу в Конгресі США Браян Фітцпатрік та Боб МакЮен – конгресмен США п’яти скликань від штату Огайо, радник Президента Рональда Рейгана, який допомагав Україні вибороти незалежність і повалити комуністичний режим.

Крім того, у Молитовному сніданку візьмуть участь відомі представники української творчої інтелігенції, журналісти, освітяни, науковці, військові капелани, управлінці та бізнесмени. Знову приєднається до заходу український актор та співак Михайло Хома (Дзідзьо).

Національні молитовні сніданки протягом десятилітть вже традиційно проходять в США, Європарламенті, країнах Європейського Союзу та багатьох інших країнах світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти