Вся справа в шкарпетках: на кадрах загибелі мера Кривого Рогу побачили дивину

16 серпня 2021, 13:39
Експерт вказав на важливу деталь того, як лежав карабін Сайга, з якого, можливо, був зроблений постріл
Костянтин Павлов
Костянтин Павлов / zagittya.com.ua

На кадрах останніх хвилин життя мера Кривого Рогу Костянтина Павлова користувачі в Мережі помітили дивну деталь.

На кадрах з місця події, які публікує Telegram-канал Ermolinskiy_news, на ногах Павлова — високі чорні шкарпетки.

У той же час на відео з моментом загибелі видно, що Павлов ходить з карабіном в руках і курить на веранді власного будинку, де потім знайдуть його тіло.

При цьому мер ходить в капцях на босу ногу.

Вся справа в шкарпетках: на кадрах загибелі мера Кривого Рогу побачили дивину
/ t.me/ermolinskiy_news
Вся справа в шкарпетках: на кадрах загибелі мера Кривого Рогу побачили дивину
/ Скріншот з відео камер спостереження

У свою чергу в коментарі виданню Телеграф один зі спецпризначенців ЗСУ, який побажав залишитися анонімним, звернув увагу на важливу деталь того, як лежав карабін Сайга, з якого, можливо, був зроблений постріл.

Він пояснив, що довгий приклад сприяє точності стрільби в положенні від плеча що, очевидно, не потрібно при близькому пострілі для здійснення самогубства, і може бути витлумачено як непряме свідчення вбивства чиновника.

За його словами, згідно з українським законодавством стрілецька вогнепальна зброя цивільного призначення зі складним прикладом, як зображена на фото Сайга, обладнується спеціальним блокуванням при складеному прикладі.

читайте такожОстанні години життя мера Кривого Рогу Павлова: з'явилися нові деталі

"Це робиться для того, щоб злочинець, який заволодів подібною цивільною зброєю не мав би можливості провести прихований постріл, використавши карабін зі складеним прикладом. У дієвості подібного обмеження я мав можливість переконатися на одному з полігонів, на який поїхав з товаришем для стрільби з купленої "Сайги". Звикнувши до армійських зразків, я спробував вистрілити з карабіна зі складеним прикладом, однак мені це не вдалося. Спочатку вирішив, що зброя зламалася, але на ділі спрацювало блокування", — розповів український спецназівець.

Загибель Костянтина Павлова

Нагадаємо, в неділю, 15 серпня, в селі Вільне поблизу Кривого Рогу було знайдено тіло мера міста Костянтина Павлова. Тіло Павлова знайшли на веранді будинку. Поруч була рушниця.

Відзначимо, в поліції порушити кримінальну справу через трагічну загибель мера Кривого Рона Костянтина Павлова - зараз встановлюються всі обставини його смерті, повідомив прес-секретар поліції Дніпропетровської області.

"Повідомлення в поліцію надійшло 15 серпня близько 16:00. За попередньою інформацією, тіло чоловіка з вогнепальним пораненням виявлено на веранді власного будинку", - сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти