Лікар спрогнозував, чи стане наступна хвиля COVID-19 в Україні останньою

6 червня 2021, 05:27
наступна можлива хвиля коронавірусу наблизить Україну до колективного імунітету - саме в цьому твердо переконаний відомий медик Тарас Жиравецький.
Коронавірус в Україні
Чи стане наступна хвиля COVID-19 в Україні останньою - прогноз/ Фото Reuters

Наступна хвиля коронавірусу в Україні буде останньою, і, ймовірно, не такою потужною, як попередня. Саме такий прогноз озвучив лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький, повідомляє ТСН.

"Ймовірно, зараз влітку ми будемо мати таке послаблення, хоча ми розуміємо, що зараз у нас є 1200 госпіталізацій за минулу добу і це десь близько 5% людей, які захворіли. Тому орієнтовно 1200 множимо на 2 і множимо на 10 і виходить орієнтовно 25 тисяч нових випадків (інфікування - Главред) в Україні в день є. Тому, відповідно, не все так ще спокійно. Ми вже звикли до кількості - 1200 госпіталізацій за день, хоча це теж немаленька цифра", — зазначає медик.

За його словами, наступна можлива хвиля коронавірусу наблизить Україну до колективного імунітету.

"Якщо зараз хворіє орієнтовно 25 тисяч осіб на день, то помножити цю кількість на 10 і на 3, і маємо 750 тисяч, і, грубо кажучи, до мільйона людей зараз за місяць може перехворіти. А якщо відповідно хвиля підніметься, то ця кількість збільшиться в два рази. Таким чином ми отримаємо швидку течію, і через кілька місяців ще велика кількість людей перехворіє", - сказал врач.

читайте такожТретя хвиля коронавірусу в Україні: прем'єр вказав на позитивні зміни

Нагадаємо, раніше, 19 квітня, тодішній міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що Україна пройшла пік третьої хвилі коронавірусу. Своєю чергу, епідеміологи прогнозують четвертий спалах епідемії.

Як заявила лікар-епідеміолог Наталія Виноград в ефірі одного з українських телеканалів, на планеті вже нерівномірно по континентах поширюється четверта хвиля COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти