Під час "Великого будівництва" Окружної Києва замість кожного зрубаного дерева буде висаджено нове

7 квітня 2021, 11:44
Загальна протяжність КОД складе 150 км.
Під час
Велике будівництво

Укравтодор обіцяє, що при будівництві Київської окружної дороги (КОД) за президентською програмою "Велике будівництво" замість зрубаних дерев будуть висаджені нові. Про це Укравтодор заявив в Facebook.

Компенсаційна висадка дерев буде обов'язково передбачена у проєктах будівництва усіх ділянок КОД, йдеться в повідомленні.

"Нещодавно Українська природоохоронна група (UNCG) опублікувала допис із заявою про те, що будівництво однієї з ділянок Київської обхідної дороги знищить 40 гектарів лісу, - пише Укравтодор. - До такого висновку команда UNCG прийшла, ознайомившись із візуалізацією будівництва КОД на ділянці між дорогами М-07 Київ — Ковель та М-06 Київ — Чоп".

відео дня

За словами шляховиків, ця ділянка дійсно буде проходити через два лісових масиви - Київського і Клавдієвського лісгоспів. Вона ще перебуває на стадії проєктування, але при будь-якому варіанті проєкту, пообіцяли в Укравтодорі, замість кожного зрубаного дерева буде висаджено нове і таким чином загальний баланс зелених насаджень області не постраждає.

В Укравтодорі нагадали, що загальна протяжність КОД становитиме 150 км. Окружна у вигляді напівкільця з'єднає дороги М-07 Київ - Ковель, М-05 Київ - Одеса, Н-01 Київ - Знам'янка, Н-08 Бориспіль - Маріуполь, М-03 Київ - Харків - Довжанський, обхід міста Бровари та М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі.

Дві з чотирьох ділянок вже перебувають на стадії проєктування, ще по двох уже оголошені тендери.

Дорожники також наголосили на про важливості будівництва цієї дороги: "Київ — транзитне місто, воно не має альтернативних шляхів для об’їзду. Особливо це відчутно для водіїв вантажівок. Варто згадати лише лютневі снігопади, коли через неспроможність комунальних служб Києва вчасно розчистити місто, сотні вантажівок було заблоковано на в’їзді до столиці. Основна причина — відсутність сучасної обхідної дороги".

За планами Укравтодору, будівництво КОД може бути завершено упродовж найближчих 4-5 років, якщо при цьому буде забезпечено достатнє фінансування проєкту.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що до кінця 2023 року в Україні планується відновити усю мережу загальнодержавних доріг. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти