"Серйозно гальмують роботу": Москва звинуватила Київ у зриві підготовки обміну полоненими

8 липня 2020, 22:31оновлено 8 липня 2020, 23:05
Представники України в ТКГ відмовилися узгодити з представниками "ДНР" і "ЛНР" низку ділянок розмінування на лінії зіткнення.
Гризлов
Гризлова обурили переговори в ТКГ / УНІАН

У середу, 8 липня, представник Росії у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов звинуватив українську сторону в нібито зриві підготовки обміну утримуваними особами.

Про це повідомляє ТАСС.

За словами Гризлова, Україна відмовилася від домовленостей щодо складання списків на обмін. Крім того, він стверджує, що списки мали бути складені відповідно до чотирьох категорій полонених.

"Під час засідання київська делегація заявила, що вона хоче ще дві категорії. Це істотно загальмує процес обміну і звільнення", - заявив Гризлов.

Також Гризлов підкреслив, що представники України в ТКГ відмовилися узгодити з представниками "ДНР" і "ЛНР" низку ділянок щодо розмінування на лінії зіткнення. Він також зазначив, що з 20 ділянок були узгоджені 13.

За словами Гризлова, українська сторона з представниками "Л/ДНР" домовилися з питань гарантії безпеки під час проведення робіт на КПВВ.

"Роботи з інфраструктури КПВВ мають бути завершені протягом чотирьох місяців або раніше", - повідомив представник Росії.

Водночас він зазначив, що кадрові зміни в українській делегації гальмують роботу ТКГ.

За його словами, це "серйозно гальмує роботу контактної групи, і це додатковий фактор нестабільності й напруженості між Києвом і Донбасом".

читайте такожЗеленський анонсував обмін полоненими з Росією: кого хочуть звільнитиНагадаємо, раніше повідомлялося, у переговорному процесі між Україною і Росією з питань Донбасу може бути реалізована низка домовленостей, які стосуються обміну полоненими, встановлення режиму тиші, розмінування територій і відкриття контрольних пунктів в'їзду й виїзду.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр з питань окупованих територій Олексій Резніков. За словами чиновника, Росія може піти на низку компромісних моментів.

"Так, це складно, але точно інша тональність, інша риторика. Є демонстроване представниками Російської Федерації бажання знайти можливість зблизити позиції", - зазначив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти