НА КПП Шегині величезні черги: деяких людей не пропускають - фото

18 травня 2020, 19:23
Відкриття пункту пропуску на кордоні з Польщею викликало шалений ажіотаж серед громадян.
НА КПП Шегині величезні черги: деяких людей не пропускають - фото
Відкриття КПП викликало величезний ажіотаж - фото Прикордонна служба

На контрольно-пропускному пункті Шегині (польсько-український кордон), який вчора відкрили після коронавірусного карантину, всіх українців перевірятимуть на Covid-19.

Як пише Страна, ця довгоочікувана подія викликала величезний ажіотаж і великі черги бажаючих скористатися пунктом пропуску.

Багато громадян перекинулися на "піший" із звичайних пунктів пропуску ("Краковець", "Рава-Руська" і "Ягодин"), де треба платити перевізникам 50-100 доларів тільки за перетин 300 метрів кордону.

відео дня

читайте такожБрязкання Іскандерами і скиглення шавки: як Польща поставила РФ на місце

Згідно зі статистикою прикордонників, через Шегині всього за два дні роботи пройшли тільки в Україну майже 3 тисяч людей, ще кілька тисяч - до Польщі. До цього піший прохід був закритий два місяці через карантин.

НА КПП Шегині величезні черги: деяких людей не пропускають - фото
На кордоні з Польщею утворилися черги - фото Держприкордонслужба

Як повідомили в Держприкордонслужбі, 1,8 тисячі людей прибули в Україну через Шегині за минулу добу - майже вдвічі більше, ніж у день відкриття.

За словами очевидців, утворилися черги на вихід із України, люди стоять по 5-6 годин, багато людей без масок, відстані вони не дотримуються.

"Дуже багато людей, близько 300 осіб. Деякі без масок, або приспущені. Більшість без рукавичок. Ми з дружиною стояли шість годин, з 7 ранку майже до першої години дня. Поляки дуже повільно пропускають, запускають на перевірку по 2 людини. Ставлять багато запитань, куди їдеш, навіщо, де будеш проходити карантин. Повністю оглядають багаж. Вони заносять це до бази. Швидкість просування черги - два метри на годину. Багатьох повертають назад. Якщо знаходять заборонені речі (алкоголь, сигарети, ліки), відправляють назад. При мені завернули жінку за шопінгову візу (такі видають жителям західних регіонів). Одна жінка не змогла проїхати до сина по гостьовій візі. Ми з дружиною проїхали по воєвудській візі. Правда, чекали її з 18 березня. Прислали тільки 9 травня", - розповів Віталій Вогненний з Білої Церкви, який виїхав до Польщі на роботу.

Відкриття пункту пропуску Шегині

Нагадаємо, 13 травня в МВС заявили, що Кабмін схвалив рішення відкрити пішохідний пункт пропуску Шегині, який знаходиться на кордоні з Польщею. Це пов'язано з реалізацією першого етапу пом'якшення протиепідемічних заходів на території України.

Раніше в ЄС опублікували пакет рекомендацій щодо відновлення режиму перетину кордонів і представили план повернення пересування Шенгенською зоною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти